Două bombardiere strategice americane B-1B au zburat în proximitatea frontierelor rusești din Regiunea Mării Baltice

foto

Comandamentul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și Africa a informat că, pe 11.10.2021, două bombardiere strategice americane de tip B-1B Lancer, care au decolat de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie, au zburat în Regiunea Mării Baltice.

Cele două bombardiere americane au îndeplinit misiuni, în special, în spațiul aerian al Lituaniei. Echipajele aeronavelor au colaborat cu dispecerii Serviciului Comun pentru Conducerea Atacurilor Aeriene (JTACS) din Lituania și ai Diviziei 352 Operații Speciale aparținând Forțelor Aeriene ale Marii Britanii, care le-au furnizat date despre țintele terestre.

Potrivit datelor disponibile, misiunea a fost efectuată în zona poligonului de aviație Kazlu-Ruda din Lituania, situat în districtul Marijampole, în apropierea frontierei cu Regiunea Kaliningrad.

“Zborul bombardierelor strategice a avut ca scop creșterea nivelului de pregătire și interoperabilitate dintre piloți și controlorii de trafic aerian în ceea ce privește coordonarea atacurilor aeriene pentru sprijinul forțelor terestre”, se arată într-un comunicat de presă al Comandamentului Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și Africa, preluat de agenția rusă Interfax.

După încheierea misiunii, bombardierele B-1B au aterizat pentru realimentare la Baza Aeriană Spangdahl din Germania, revenind ulterior în Marea Britanie.

Este vorba despre primul zbor efectuat de două din cele patru bombardiere strategice americane B-1B Lancer redislocate temporar din SUA în Marea Britanie în cursul săptămânii trecute.

“Rotirea grupurilor operative de bombardiere permite coaliției noastre o integrare strânsă și implementarea de tactici noi și inovatoare. Forțele întrunite multinaționale trebuie să fie pregătite să răspundă oricărei amenințări pentru menținerea securității globale”, a declarat generalul Jeff Harrigan, comandantul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și Africa.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Zborul a fost confirmat ulterior și de sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter, care au prezentat traiectul de zbor al aeronavelor.

1

Potrivit acestora, bombardierele strategice americane au întrebuințat indicativele radio STORK01 și STORK02.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s