Flota rusă din Marea Neagră va trimite în Marea Mediterană două fregate dotate cu rachete de croazieră Kalibr  

foto

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 12.10.2021, citând o sursă din mediul militar (naval), că fregatele Amiral Grigorovici și Amiral Essen (Proiect 11356) aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), care sunt dotate cu rachete de croazieră Kalibr, se pregătesc pentru îndeplinirea de misiuni în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

“Fregatele Amiral Grigorovici și Amiral Essen desfășoară activități de pregătire pentru îndeplinirea de misiuni în zona maritimă îndepărtată, unde vor întări Gruparea navală operativă a Forțelor Navale”, a menționat sursa.

Potrivit precizărilor acesteia, în prezent, cele două nave au trecut la executarea unui complex de măsuri specifice necesare pentru marș.

În anul 2020, în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană, împreună cu fregata Amiral Grigorovici, a intrat fregata Amiral Makarov. După cum s-a anunțat anterior, până la sfârșitul acestui an, fregata Amiral Makarov va fi supusă unui proces de reparații planificate la docul uscat al Întreprinderii navale din Sevastopol (Sevmorzavod).

Amiral Grigorovici și Amiral Essen sunt primele două fregate construite în cadrul Proiectului 11356. Acestea sunt dotate cu rachete de croazieră de tip Kalibr. Fregata Amiral Grigorovici a executat lansări de rachete de acest tip asupra unor obiective ale grupărilor teroriste din Siria în noiembrie 2016 și iunie 2017. La rândul ei, fregata Amiral Essen a efectuat, în lunile mai și iunie 2017, atacuri cu rachete Kalibr asupra teroriștilor în apropierea localității siriene Palmira și în Provincia Hama. 

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s