Prima brigadă de rachete antiaeriene S-500 protejează deja Moscova și Regiunea Industrială Centrală a Rusiei

foto

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 13.10.2021, citând o sursă din mediul militar, că primul complet de nivel brigadă cu noile sisteme de rachete antiaeriene S-500 a intrat în compunerea Armatei 15 Destinație Specială din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Rusiei, acoperind capitala Moscova și Regiunea Industrială Centrală.

“Primul complet de nivel brigadă cu sisteme de rachete antiaeriene S-500 a fost introdus în dotarea armatei care se află în serviciul de luptă pentru apărarea spațiului aero-cosmic situat deasupra capitalei țării”, a menționat sursa, fără să facă precizări privind structura brigăzii sau data predării completului.

Potrivit declarațiilor acesteia, a doua brigadă de rachete antiaeriene S-500 va fi predată trupelor în prima jumătate a anului 2022. Livrările noilor sisteme de rachete antiariene sunt făcute în cadrul unui contract încheiat pe mai mulți ani.

Pe 16 septembrie, vicepremierul rus, Yuri Borisov, a anunțat că sistemele S-500 au început să sosească la trupe, după finalizarea testelor de stat. Pe 20 iulie, Ministerul rus al Apărării informase că, în poligonul Kapustin Yar, au avut loc lansări de rachete antiaeriene cu complexele S-500 asupra unor ținte balistice de mare viteză.

Sistemul de rachete antiaeriene S-500 Prometheus este produs de concernul Almaz-Antey și este destinat pentru distrugerea tuturor mijloacelor de atac aero-cosmic existente și de perspectivă ale adversarului convențional, care evoluează la orice altitudine și cu orice viteză.

Pregătirea specialiștilor pentru deservirea noilor sisteme de apărare antiaeriană a început în anul 2017. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Reprezentanții ruși au anunțat recent că, la fel ca în cazul sistemelor S-400, noile complexe de apărare antiaeriană S-500 vor fi întrebuințate în tandem cu complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-SM, care vor asigura protecția acestora. În aceste condiții, se poate aprecia că o brigadă de rachete antiaeriene include mai multe divizioane dotate cu complexe S-500 și un divizion cu complexe Pantsir-M.

Trebuie remarcat faptul că, spre deosebire de sistemele S-400, care sunt organizate pe regimente și integrate în divizii de apărare antiaeriană, noile sisteme S-500 sunt organizate pe brigăzi. Probabil, acest lucru le oferă o autonomie sporită și asigură o transmitere mai rapid a comenzilor.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s