În sud-vestul Rusiei, a început executarea unui exercițiu de amploare, cu participarea a 8.000 de militari

foto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 13.10.2021, în poligoane din zona de responsabilitate a regiunii, a început executarea unui amplu exercițiu de comandament și stat major, la care participă aproximativ 8.000 de militari.

Unul dintre obiectivele de bază ale exercițiului constă în verificarea nivelului de pregătire al trupelor pe direcția strategică sud-vest.

La exercițiu participă și forțe și mijloace din compunerea Flotei din Marea Neagră și Flotilei din Marea Caspică, ce vor îndeplini misiuni de pregătire pentru luptă în acvatoriile celor două mări.

“Sub conducerea comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud, general de armată Aleksandr Dvornikov, în zona de responsabilitate a regiunii, a început executarea unui exercițiu de comandament și stat major de amploare. La acesta participă forțe și mijloace inclusiv din cadrul bazelor militare din Abhazia, Armenia și Osetia de Sud, precum și din compunerea Flotei din Marea Neagră și Flotilei din Marea Caspică”, se arată într-un comunicat de presă al regiunii, preluat de agenția Tass.

În cadrul exercițiului, comandanții vor acumula experiență în ceea ce privește conducerea trupelor pe timpul antrenamentelor și operațiunilor de luptă. “Ca parte a exercițiului de comandament și stat major, unitățile militare și subunitățile Regiunii Militare Sud vor desfășura activități practice în poligoane, în cadrul unor exerciții tactice cu dublă partidă la nivel regiment și batalion”, au precizat reprezentanții Statului major al Regiunii Militare Sud.

În total, la exercițiul de comandament și stat major vor fi implicate până la 350 de unități de armamente și tehnică militară din dotarea armatelor de arme întrunite, armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană, precum și a marilor unități și unități militare cu subordonare centrală. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, exercițiul de comandament și stat major aflat în curs de desfășurare în Regiunea Militară Sud reprezintă ultima activitate majoră de pregătire pentru luptă din anul de instrucție 2021.

În luna noiembrie vor fi efectuate bilanțurile activităților și va fi pregătită baza tehnico-materială pentru noul an de instrucție, care va începe la 01 decembrie.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s