Navele Grupării navale a NATO de luptă împotriva minelor au părăsit acvatoriul Mării Negre

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse locale turcești de pe Twitter au informat că, pe 13.10.2021, navele din cadrul Grupării navale a NATO de luptă împotriva minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2) au traversat Strâmtoarea Bosfor, în direcția Mării Mediterane.

Astfel, nava amiral a grupării, respectiv nava de patrulare spaniolă ESPS Rayo, și dragoarele ITS Viareggio din Italia și TCG Edincik din Turcia au părăsit Marea Neagră, după o prezență de 20 de zile în regiune. Acestea au intrat în acvatoriul Mării Negre pe 23 septembrie.

La ieșirea din Marea Neagră, specialiștii au semnalat prezența la bordul navei spaniole a mai multor containere aparținând unui organism subsidiar al NATO. Este vorba despre Centrul pentru Cercetare și Experimente Maritime din La Spezia al Organizației pentru Știință și Tehnologie.

foto 1

Trebuie precizat faptul că, pe timpul șederii în Marea Neagră, gruparea navală a NATO a fost completată cu două nave de luptă din România și Bulgaria, ROS LT Lupu Dinescu și BGS Shkval.

Pe 28 septembrie, cele cinci nave ale NATO au intrat în apele teritoriale ale Gerogiei, unde au executat exerciții comune cu nave ale Pazei de Coastă georgiene. Acestea au vizat creșterea cooperării dintre Forțele Navale ale Georgiei și NATO, precum și întărirea capacității de apărare a statului georgian.

A fost pentru a doua oară în acest an, când nave ale SNMCMG-2 au efectuat o vizită în Georgia.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s