Rusia deplasează 2.000 de militari din Ținutul Stavropol în Crimeea pentru desfășurarea de exerciții în poligonul Opuk

foto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, în dimineața zilei de 14.10.2021, efectivele unei mari unități de infanterie moto a Armatei 49 arme întrunite au fost alertate și au început executarea unui marș din Ținutul Stavropol în Peninsula Crimeea.

Trupele se deplasează în mod combinat până în poligonul Opuk, pe o distanță de aproximativ 1.100 de kilometri. Pe timpul marșului, militarii ruși vor desfășura antrenamente de respingere a unor atacuri aeriene ale adversarului convențional. Ulterior, după sosirea în poligon, aceștia vor îndeplini misiuni de cercetare chimică, biologică și de radiații.

“Pe timpul exercițiului, care va fi executat în poligonul Opuk în perioada 25-29 octombrie, personalul marii unități de infanterie moto va executa acțiuni de ducere a luptei în defensivă, de căutare și distrugere a grupurilor de cercetare-diversiune, precum și de ieșire din luptă și de retragere în zonele desemnate pentru regruparea forțelor și mijloacelor”, se arată într-un comunicat de presă al Statului major al Regiunii Militare Sud.

La activitățile de pregătire pentru luptă din Crimeea vor participa aproximativ 2.000 de militari și peste 100 de unități de tehnică șenilată și pe roți, între care tancuri T-72B3, transportoare blindate BTR-82A și instalații de artilerie autopropulsate Msta-S. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Militarii deplasați în Crimeea fac parte din Brigada 205 Infanterie Moto – Budennovsk (Ținutul Stavropol) aparținând Armatei 49 arme întrunite – Stavropol.

Este pentru a doua oară în acest an când reprezentanții Regiunii Militare Sud au decis deplasarea de trupe terestre din zona Caucazului în Peninsula Crimeea. În perioada martie – aprilie 2021, în regiune s-au aflat mai multe mari unități și unități militare aparținând Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz.

Acest lucru înseamnă că partea rusă are în vedere, în caz de necesitate, aducerea în sprijinul grupării de forțe din Crimeea a unor structuri de forțe terestre din Ținutul Krasnodar, Ținutul Stavropol sau republicile din Caucaz.

Deplasarea rapidă a acestora în peninsulă este facilitată de existența Podului Crimeea peste Strâmtoarea Kerci, care dispune atât de șosea cât și de cale ferată. Înainte de construirea acestuia, armata rusă folosea nave de desant sau avioane ale Aviației Militare de Transport pentru aducerea trupelor în Crimeea. De aceea, erau întrebuințate în special Trupe de Desant Aerian sau Forțe cu Destinație Specială.   

Sursa: politros.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s