Aproximativ 20.000 de rezerviști s-au instruit în nouă poligoane din sud-vestul Federației Ruse

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 17.10.2021, că aproximativ 20.000 de cetățeni aflați în rezerva de luptă a armatei s-au instruit în tabere de instrucție, în nouă poligoane din sud-vestul țării.

Taberele de instrucție cu foști militari care au încheiat un contract pentru a rămâne în rezerva de luptă a armatei au început pe 22 septembrie 2021. Cinci cicluri de rezerviști și-au perfecționat deja abilitățile de luptă.

Pentru cazarea rezerviștilor în condiții de campanie, în poligoane au fost instalate tabere autonome de corturi de tip APL-500, cu camere de agrement, dușuri, cantine, servicii de baie și spălătorie. Acestea sunt dotate cu televizoare, sunt încălzite și beneficiază de toate echipamentele necesare.

Participanții la convocare au urmat un curs de pregătire militară generală, au executat trageri cu armamentul individual și au studiat compunerea și capacitățile de luptă ale armelor de artilerie și ale tehnicii militare.

De asemenea, rezerviștii au primit cunoștințele necesare pentru organizarea pazei și apărării obiectivelor cu destinație militară și de stat.

În prezent, comisariatele militare ale subiecților Federației Ruse lucrează la selecția cetățenilor pentru rezerva de luptă a armatei. Statul le garantează rezerviștilor plata corespunzătoare. Astfel, pentru trei zile petrecute în sălile de clasă, un ofițer va primi până la 10.000 de ruble, iar un sergent-soldat până la 5.000 de ruble. Pentru 30 de zile într-o tabără de instrucție, un ofițer primește între 30.000 și 75.000 de ruble, iar un soldat până la 25.000 de ruble.

Primul contract pentru includerea în rezerva de luptă a armatei se încheie pentru o perioadă de trei ani. Următorul contract poate fi încheiat pentru o perioadă de cinci ani sau până la atingerea limitei de vârstă pentru un soldat. Cei care doresc să participe la acest proiect trebuie să contacteze biroul militar de înregistrare și înrolare din locul de reședință, să prezinte documetele necesare și să se supună unui examen medical.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s