Elicoptere rusești au asigurat debarcarea desantului aerian tactic în poligonul Opuk din Peninsula Crimeea

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 18.10.2021, că, în cadrul exercițiului de comandament și stat major, aproximativ 20 de elicoptere Mi-8AMTȘ aparținând armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană au asigurat desantarea subunităților de infanterie moto ale marii unități de apărare de coastă ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), în timpul acțiunilor practice ale trupelor desfășurate în poligonul Opuk din Peninsula Crimeea.

“Potrivit scenariului exercițiului, formațiuni înarmate ilegale au pătruns pe teritoriul republicii în scopul executării de atentate și destabilizării situației din alte zone ale Regiunii Federale Sud. Subunități de infanterie moto ale corpului de armată au blocat formațiunile ilegale, cu sprijinul desantului aerian tactic. În comun cu grupurile tactice ale genurilor de trupe, formațiunile ilegale au fost distruse”, se arată într-un comunicat de presă al Statului major al Regiunii Militare Sud, preluat de agenția Interfax.

Potrivit datelor prezentate de acesta, desantarea militarilor a fost efectuată din elicopterele aflate la distanță mică deasupra solului, cu ajutorul frânghiilor și altor mijloace speciale. Acoperirea desantului aerian tactic a fost asigurată de elicoptere de atac de tip Ka-52 Alligator.

La exercițiul de comandament și stat major participă mari unități și unități militare ale Regiunii Militare Sud, inclusiv subunități ale bazelor militare dislocate în Abhazia, Armenia și Osetia de Sud, precum și unități ale FRMN și Flotilei din Marea Caspică.

“În total, la exercițiul de comandament și stat major participă aproximativ 8.000 de militari și aproape 350 de unități de armamente și tehnică militară din cadrul armatelor de arme întrunite, armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană, marilor unități și unități militare cu subordonare centrală, FRMN și Flotilei din Marea Caspică”, au concluzionat reprezentanții Regiunii Militare Sud. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Subunitățile participante la exercițiul din poligonul Opuk aparțin Brigăzii 126 Apărare de Coastă – Perevalnoe din cadrul Corpului 22 Armată – Simferopol al FRMN.

Forțele principale ale brigăzii sunt reprezentate de două batalioane de infanterie moto, din care unul de vânători de munte, un batalion de infanterie marină, un batalion de tancuri, un divizion de artilerie și un divizion de artilerie reactivă.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s