Submarinul Veliky Novgorod al FRMN a simulat lovirea navelor adversarului cu complexul de rachete Kalibr-PL

foto

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a informat că, pe 20.10.2021, echipajul submarinului Veliky Novgorod aparținând Bazei Navale – Novorossiysk a desfășurat activități privind executarea unui atac cu complexul de rachete Kalibr-PL asupra unui detașament de nave al adversarului convențional. 

Pe timpul participării la un exercițiu tactic intercategorii, cu dublă partidă, al Trupelor Regiunii Militare Sud, submarinul a simulat lansarea de rachete din imersiune asupra navelor adversarului, al cărui rol a fost jucat de grupuri tactice de nave antisubmarin și nave purtătoare de rachete ale FRMN.

Submarinul a ieșit din punctul de dislocare într-un poligon maritim de pregătire pentru luptă, unde echipajul acestuia a îndeplinit misiuni de căutare și distrugere a navelor de suprafață ale adversarului. De asemenea, au fost desfășurate activități privind scufundarea de urgență la diferite adâncimi, de conducere a submarinului în timpul ieșirii la suprafața apei și de ducere a luptei pentru supraviețuire.

Exercițiul a fost executat potrivit concepției generale, în cadrul verificării de control asupra nivelului de pregătire al forțelor Regiunii Militare Sud, care se desfășoară sub conducerea comandantului trupelor regiunii, general de armată Aleksandr Dvornikov.

În total, la exercițiile aflate în curs de desfășurare cu armatele și marile unități ale Regiunii Militare Sud participă aproximativ 8.000 de militari și aproape 350 de unități de armamente și tehnică militară. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, în Regiunea Militară Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse se află în curs de desfășurare activități militare de amploare, la care se pare că participă mult mai mulți militari decât cei 8.000 anunțați oficial de autoritățile ruse.

Din analiza informațiilor apărute în ultimele zile în sursele deschise rusești, se poate aprecia că centrul de greutate al manevrelor este situat în Marea Neagră și în Peninsula Crimeea (în special în poligonul Opuk).

Pe mare se află aproximativ 40 de nave de luptă și auxiliare ale FRMN, inclusiv crucișătorul Moscova și mai multe platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr.

Acest fapt a atras și atenția statelor membre NATO, care, pe fondul exercițiilor desfășurate de Federația Rusă în Marea Neagră, au planificat și executat (pe 19 octombrie) o misiune în zonă, cu participarea a două bombardiere strategice americane de tip B-1B Lancer, a unor avioane de vânătoare din România, Polonia și Canada, precum și a unor avioane-cisternă din SUA și Turcia.

După cum rezultă dintr-o postare oficială pe pagina de Twitter a Comandamentului Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și Africa, bombardierele americane au îndeplinit misiuni antinavă deasupra Mării Negre.

Este ușor de înțeles faptul că aeronavele americane au utilizat în calitate de ținte navele rusești aflate pentru exerciții în largul Mării Negre.

Misiunea îndeplinită de forțele și mijloacele NATO a fost similară cu cea îndeplinită în luna mai a anului trecut, când echipajele a două bombardiere B-1B s-au instruit deasupra Mării Negre în ceea ce privește întrebuințarea armamentelor antinavă.

După anumite surse este vorba despre noua rachetă de croazieră cu bazare aeriană de tip AGM-158C LRASM, cu rază de acțiune crescută. La bordul unui bombardier B-1B Lancer pot fi amplasate până la 24 de rachete de acest tip.    

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s