Rusia va încheia testele de stat ale noului tanc T-14 Armata, în prima jumătate a anului 2022

1

Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 25.10.2021, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că testele de stat ale noului tanc T-14 pe platforma Armata vor fi încheiate în anul 2022.

“Testele de stat ale noilor tancuri T-14 continuă cu rezultate pozitive. Conform planului, acestea ar trebui finalizate în prima jumătate a anului 2022”, a menționat sursa.

Potrivit precizărilor sale, “în cadrul testelor, cerințele tactice și tehnice ale Ministerului Apărării pentru noul vehicul au fost confirmate în mod constant”.

T-14 “Armata” este un tanc de bază dezvoltat de Uralvagonzavod, dotat cu un tun 2A82-1M, cu calibrul de 125 de milimetri, capabil să folosească proiectile dirijate. Una dintre caracteristicile tancului constă în faptul că echipajul său este amplasat într-o capsulă blindată, iar turela este controlată de la distanță. Tancul este echipat cu cel mai recent sistem de protecție activă “Afghanit” pentru doborârea rachetelor și obuzelor adversarului.

Vehiculul de luptă dispune de cel mai modern echipament de bord, inclusiv un sistem de informații și conducere în luptă și stații de radiolocație. T-14 este, de asemenea, echipat cu aparatura sistemului integrat de conducere la nivel tactic.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Tancul T-14 Armata este unul din cele trei tancuri de generația a patra, care se află astăzi în dotarea trupelor, alături de tancul sud-coreean K2 și cel japonez Type 10. Acesta este destinat pentru ducerea luptei în contact direct cu adversarul, sprijinirea subunităților de infanterie moto aflate în ofensivă, precum și pentru distrugerea forței vii a adversarului, aflată în adăposturi și spații închise.

Potrivit unui articol apărut recent în publicația americană Military Watch, tancul rusesc T-14 ar putea fi echipat cu un tun de calibru 152 de milimetri, fapt ce i-ar asigura un avantaj semnificativ în ceea ce privește puterea de foc asupra tuturor celorlalte tancuri. O astfel de armă a fost integrată anterior în tancul T-80, predecesorul direct al T-14.

Integrarea unui tun de calibru mai mare pentru înlocuirea celui actual de tip  2A82, cu calibrul de 125 de milimetri, este destul de probabilă, mai ales că țările NATO trec la producerea blindajului de generația a patra. Noul tun al tancului T-14 va putea folosi arme nucleare tactice, fapt ce ar putea pune probleme serioase Alianței. 

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s