Flota rusă din Marea Neagră a desfășurat un exercițiu de protejare a activităților economice maritime din regiune

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 26.10.2021, un detașament de nave din compunerea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a desfășurat un exercițiu special de protejare a activităților economice maritime în acvatoriul Mării Negre.

Pe timpul exercițiului, echipajele navei mici antisubmarin Suzdalets și navei purtătoare de rachete pe pernă de aer Samum au executat lansări de rachete și trageri de artilerie asupra unor ținte navale și aeriene. De asemenea, au efectuat antrenamente privind distrugerea minelor marine plutitoare, cu întrebuințarea instalațiilor automate de artilerie de mare viteză.

În afară de acestea, echipajele navelor au executat elemente comune de navigație și manevrare în luptă, în compunerea unei grupări tactice. În același timp, au desfășurat exerciții de comunicații, precum și de luptă antisubmarin și de apărare antiaeriană, pe parcursul traversării mării.

Exercițiul s-a desfășurat în conformitate cu planul verificării de control a trupelor FRMN, la încheierea perioadei de instrucție de vară. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mică antisubmarin Suzdalets aparține Brigăzii 68 Nave Pază Raion Maritim – Sevastopol, iar nava purtătoare de rachete pe pernă de aer Samum face parte din Brigada 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol. Ambele brigăzi se află în compunerea Bazei Navale Crimeea – Sevastopol.

În prezent, în cadrul FRMN se desfășoară o serie de activități de instrucție, care vizează evaluarea nivelului de pregătire pentru luptă al militarilor, la încheierea perioadei de instrucție de vară.

Între altele, echipaje ale complexelor de rachete de coastă Bal și Utes din Crimeea au efectuat lansări de rachete asupra unor ținte navale, în timp ce echipajul fregatei Amiral Grigorovici a distrus aceste rachete, prin întrebuințarea complexului de rachete antiaeriene Shtil de la bordul navei.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s