Complexe de rachete de coastă și o fregată a Flotei ruse din Marea Neagră au executat trageri de luptă comune

1

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a informat, pe 26.10.2021, că echipajul fregatei Amiral Grigorovici a efectuat lansări de rachete comune cu echipajele de luptă ale complexelor de rachete de coastă Bal și Utes.

“Echipaje ale complexelor de coastă de rachete antinavă Bal, împreună cu echipajul complexului de rachete de coastă cu bazare staționară Utes, din cadrul FRMN au executat lansări de rachete în timpul desfășurării unui exercițiu comun cu un detașament de nave ale flotei, potrivit planului verificării de control asupra perioadei de instrucție de vară”, se arată într-un comunicat de presă al Statului major al FRMN, preluat de agențiile Interfax și Tass.

În timpul exercițiului, cu ajutorul unei instalații de lansare a complexului Utes a fost lansată o rachetă-țintă de tip Progres. Ulterior, echipa de apărare antiaeriană de la bordul fregatei Amiral Grigorovici a descoperit și a început să escorteze ținta aeriană. Întrebuințând complexul de rachete antiaeriene Shtil, marinarii ruși au distrus ținta la o distanță de peste 40 de kilometri.

De asemenea, în cadrul exercițiului, echipajele complexelor de rachete de coastă de tip Bal au desfășurat activități de distrugere a unei grupări navale a adversarului convențional, la limitele apropiate și îndepărtate de lovire, cu îndeplinirea ulterioară de normative privind schimbarea pozițiilor de start și reîncărcarea instalațiilor de lansare.

Potrivit datelor prezentate de reprezentanții FRMN, raionul poligonului naval din acvatoriul Mării Negre unde au fost executate tragerile a fost închis pentru navigație. În acest scop, au fost întrebuințate aproape 20 de nave de luptă și auxiliare ale FRMN. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu lansările de rachete rusești în Marea Neagră, care poate fi vizualizat aici.

Trebuie precizat faptul că exercițiile FRMN s-au desfășurat pe fondul unei situații de securitate relativ calme în regiune. În prezent, în Marea Neagră nu se află nicio navă de luptă din statele neriverane.

Exercițiul a fost anunțat de reprezentanții ruși încă de săptămâna trecută și a fost al treilea de acest gen desfășurat în anul 2021.

Primul exercițiu a fost efectuat pe 26 martie, când navele mici antisubmarin Suzdalets și Kasimov au lansat rachete antiaeriene cu complexele Osa-M pentru a distruge rachetele Progress lansate de complexul Utes.

De asemenea, pe 26 mai, echipajul fregatei Amiral Grigorovici a interceptat rachetele Progress lansate de pe litoralul Crimeii, cu ajutorul complexului de rachete antiaeriene Shtil.

În anii trecuți, au fost efectuate câte două exerciții de acest tip, respectiv pe 09 ianuarie și 30 iulie 2020, precum și în aprilie și iulie 2019. De regulă, rachetele Progress lansate cu complexul Utes au fost distruse de fregatele Proiect 11356 ale FRMN (Amiral GrigoroviciAmiral Essen și Amiral Makarov).

Surse: militarynews.ru, tass.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s