Nava de patrulare Dmitry Rogachev a Flotei ruse din Marea Neagră va îndeplini misiuni în Marea Mediterană

1

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a informat că, pe 26.10.2021, nava de patrulare Dmitry Rogachev a început traversarea Strâmtorii Bosfor, în direcția Mării Mediterane.

“Nava efectuează transferul planificat de la Sevastopol în Marea Mediterană, unde va intra în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din zona maritimă îndepărtată”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

Anterior, echipajul navei a executat un complex de exerciții navale, în poligoane de pregătire pentru luptă din Marea Neagră.

“Echipajul navei, împreună cu echipajele unui elicopter Ka-27, a îndeplinit misiuni de asigurare a zborurilor practice, respectiv decolărilor și aterizărilor de pe și pe puntea navei, atât din mers, cât și în timpul staționării la ancoră. Zborurile elicopterului au fost efectuate atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte”, au precizat reprezentanții Statului major al FRMN.

Dmitry Rogachev urmează să se alăture în cadrul Grupării navale operative din Marea Mediterană navei purtătoare de rachete Vyshny Volochek.

O escadră rusească îndeplinește misiuni în Marea Mediterană pe baze permanente. În compunerea acesteia se află până la 15 nave de luptă și auxiliare.

Fregatele rusești, precum și submarinele diesel-electrice, din cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană au executat în mai multe rânduri atacuri cu rachete de croazieră Kalibr asupra pozițiilor luptătorilor din Siria. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În acest an, nava de patrulare Dmitry Rogachev a FRMN a mai îndeplinit o misiune de 78 de zile în Marea Mediterană. Aceasta a ieșit din Marea Neagră pe 16 ianuarie și a revenit pe 03 aprilie.

Până în prezent, sursele locale turcești de pe Twitter nu au confirmat trecerea navei rusești prin Strâmtoarea Bosfor. Probabil, acest lucru se va întâmpla în orele următoare.

Acestea au semnalat însă trecerea prin strâmtoare a navei de desant Orsk a FRMN.

2

Nava revine în Marea Neagră, după ce a îndeplinit misiuni în cadrul așa-numitului Expres sirian, transportând mărfuri către portul Tartus.

Update: Trecerea navei prin Strâmtoarea Bosfor a fost confirmată și pe Twitter.

1

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s