Oficial militar rus: Rachetele balistice intercontinentale Bulava nu pot fi doborâte de niciun sistem de apărare antirachetă

11

Șeful de stat major al Comandamentului Forțelor Submarine ale Flotei ruse din Oceanul Pacific, contraamiral Arkady Navarsky, a declarat, pe 27.10.2021, că rachetele balistice intercontinentale R-30 Bulava sunt invulnerabile în fața oricărui sistem de apărare antirachetă.

“Principalele avantaje ale rachetei de tip Bulava constau în ușurința de întreținere și capacitatea de manevrare în secțiunea de accelerare, ceea ce face ca racheta să fie invulnerabilă față de orice sistem de apărare antirachetă”, a precizat Navarsky, a cărui declarație a fost preluată de agenția de presă Tass.

Platformele purtătoare pentru rachetele balistice intercontinentale cu combustibil solid R-30 Bulava sunt submarinele cu destinație strategică Proiect 955, din clasa Borey.

În luna decembrie 2020, submarinul nuclear strategic Vladimir Monomakh al Flotei ruse din Oceanul Pacific a lansat o salvă formată din patru rachete Bulava.

De asemenea, pe 21.10.2021, în cadrul programului de testare, submarinul Prințul Oleg a lansat o rachetă balistică Bulava din acvatoriul Mării Albe asupra unei ținte din Poligonul Kura din Peninsula Kamchatka. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fiecare dintre submarinele strategice din clasele Borey și Borey-A poate să poarte până la 16 rachete balistice intercontinentale de tip Bulava.

Planurile curente de înzestrare a Forțelor Navale ale Federației Ruse prevăd dotarea Flotei de Nord și a Flotei din Oceanul Pacific cu câte cinci submarine nucleare strategice din clasele Borey și Borey-A.

În prezent, cele două flote dispun de câte două submarine de acest tip, respectiv K-535 Yuri Dolgoruky (Borey) și K-549 Prințul Vladimir (Borey-A) la Flota de Nord și K-550 Aleksander Nevsky (Borey) și K-551 Vladimir Monomakh (Borey) la Flota din Oceanul Pacific.

Alte șase submarine din clasa Borey-A se află în curs de construcție, urmând să fie livrate celor două flote în perioada 2021-2027.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s