Rusia ar putea distruge dronele ucrainene de tip Bayraktar TB2 chiar în locul de dislocare permanentă

1

După acțiunile recente ale Forțelor Armate ale Ucrainei din zona localității Granitnoe din Donbas, unde o dronă de atac Bayraktar TB2 a distrus o baterie de artilerie a miliției populare, mai mulți experți ruși au vorbit despre necesitatea unor măsuri decisive, în cazul repetării unor astfel de provocări.

În special, un punct de vedere în acest sens este împărtășit de Konstantin Zatulin, prim-vicepreședinte al Comisiei pentru problemele CSI din Duma de Stat a Rusiei. Acesta consideră că Kievul mizează pe asistența militară din partea statelor occidentale și avertizează Ucraina să nu depășească liniile roșii și să folosească dronele militare împotriva republicilor din Donbas. Potrivit declarațiilor sale, mulți dintre locuitorii din zonă au pașapoarte emise în Federația Rusă, fiind astfel, în esență, cetățeni ruși.

“Pur și simplu, aceste drone vor fi distruse, nu numai în aer, ci și la sol”, a precizat Zatulin în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune Rusia 1.

În opinia sa, Rusia ar putea folosi exemplul Israelului, care, uneori, apără cu duritate interesele cetățenilor săi și distruge teroriștii și inamicii statului, prin desfășurarea de operațiuni speciale.

Potrivit informațiilor prezentate de BBC, dronele Bayraktar se află în dotarea Forțelor Armate ale Ucrainei din primăvara acestui an. Până pe 26 octombrie, acestea au îndeplinit numai misiuni de cercetare. În prezent, armata ucraineană dispune de 12 drone Bayraktar, dar este planificat ca numărul acestora să crească la 36.

Comandantul Forțelor Întrunite ale armatei ucrainene, Serghei Naev, a declarat recent că, în viitor, dronele vor fi folosite în toate zonele în care există amenințări sporite la adresa securității Ucrainei. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Dronele ucrainene de tip Bayraktar achiziționate din Turcia sunt dislocate pe aerodromul Kulbakino de lângă Nikolaev. Ținând cont de distanța relativ mică până la granița cu Peninsula Crimeea (mai puțin de 200 de kilometri), Federația Rusă dispune de posibilități multiple de distrugere a aerodromului ucrainean, atât din largul Mării Negre, cât și de pe teritoriul Crimeii.

Două dintre mijloacele ofensive ale Rusiei, care ar putea lovi baza de dislocare a dronelor ucrainene sunt reprezentate de complexele de rachete de croazieră de tip Kalibr instalate pe nave și submarine ale Flotei ruse din Marea Neagră sau complexele de rachete operativ-tactice Iskander.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s