Forțele de apărare antiaeriană ale miliției Republicii Populare Lugansk au doborât o dronă ucraineană

1

Pe 30.10.2021, reprezentantul Miliției naționale din Republica Populară Lugansk, Ivan Filiponenko, a declarat că forțele de apărare antiaeriană din republica autoproclamată au doborât o dronă aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei, care corecta focul de artilerie executat de militarii ucraineni asupra localității Molodezhnoye din Donbas.

“Ieri, datorită vigilenței și acțiunilor coordonate ale apărătorilor noștri, a fost descoperită și doborâtă o dronă inamică de tip Mavic-Pro, care încerca să corecteze focul tragerilor cu artileria din zona localității Molodezhnoye”, a precizat Filiponenko, a cărui declarație a fost preluată de agenția rusă Interfax.

Acesta a menționat că, “datorită descoperirii și distrugerii oportune a dronei, bombardamentele au fost oprite, fapt ce a făcut posibilă evitarea victimelor în rândul populației și distrugerea infrastructurii civile”.

Anterior, reprezentanța republicii în Centrul comun pentru controlul și coordonarea regimului de încetare a focului informase că, în ultima zi, forțele de securitate ale Kievului au încălcat de două ori acordul bombardând satele Golubovskoye și Molodezhnoye. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Drona de tip DJI Mavic-Pro este o dronă comună de tip quadcopter, care poate fi achiziționată cu ușurință de pe Internet.

Faptul că armata ucraineană întrebuințează astfel de drone pentru corecția focului artileriei arată nivelul rudimentar al dotării forțelor guvernamentale din zona de conflict din estul țării.

Armata ucraineană dispune însă și de 12 drone turcești de cercetare și atac de tip Bayraktar TB2, care și-au demonstrat eficiența în timpul unor conflicte armate recente, din Siria, Libia sau Nagorno-Karabakh. Deși sunt întrebuințate de militarii ucraineni de mai multe luni, o dronă de acest tip a fost folosită pentru prima dată în Donbas în calitate de mijloc de distrugere. Pe 26 octombrie, aceasta a lovit o piesă de artilerie a forțelor separatiste.    

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s