Fregata Amiral Essen a FRMN revine la Sevastopol după ce a îndeplinit misiuni în Marea Mediterană

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 30.10.2021, că fregata Amiral Essen din compunerea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a început traversarea Strâmtorilor Dardanele și Bosfor.

În aceste fel, nava efectuează transferul planificat din Marea Mediterană în punctul de dislocare permanentă de la Sevastopol, după ce a îndeplinit un complex de misiuni în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din zona maritimă îndepărtată.

În intervalul de timp în care s-a aflat în Marea Mediterană, echipajul fregatei a îndeplinit misiuni diverse, în special, de monitorizare a grupărilor navale dintr-o serie de state străine și de pază și apărare a punctului de dislocare (portul Tartus din Siria).

De asemenea, fregata Amiral Essen a participat la expoziția intenațională de tehnică militară IDEF-2021, care s-a desfășurat la Istanbul.

După sosirea în punctul de dislocare permanentă, nava își va completa rezervele de mijoace materiale, va efectua întreținerea tehnică planificată și va continua să îndeplinească misiuni potrivit destinației, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă și al activităților zilnice ale FRMN. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Trecerea navei prin strâmtori a fost confirmată și de sursele locale turcești de pe Twitter, care au publicat fotografii cu aceasta în Strâmtoarea Bosfor.

2

Fregata Amiral Essen a ieșit din Marea Neagră pe 07.08.2021, după care a îndeplinit misiuni în Marea Mediterană timp de 85 de zile.

Nava s-a mai aflat în Marea Mediterană la sfârșitul anului trecut, unde a făcut parte din Gruparea navală operativă a Forțelor Navale ale Federației Ruse, în perioada 29.09-27.12.2020.

De asemenea, în perioada 18.06-05.07.2021, fregata Amiral Essen s-a deplasat în Marea Mediterană, împreună cu nava amiral a FRMN, crucișătorul purtător de rachete Moscova, unde a participat la exercițiile aero-navale desfășurate de Federația Rusă.

Surse: mil.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s