Flota rusă a început monitorizarea navei americane Mount Whitney, care a intrat în Marea Neagră

foto

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a anunțat că, pe 04.11.2021, Flota rusă din Marea Neagră (FRMN) a început monitorizarea navei americane Mount Whitney.

“Forțe și mijloace din compunerea FRMN au trecut la monitorizarea și controlul acțiunilor navei de comandament Mount Whitney aparținând Forțelor Navale ale SUA, care, pe 04 octombrie, a intrat în acvatoriul Mării Negre”, se arată într-un comunicat de presă al centrului, preluat de agenția Interfax.  

USS Mount Whitney este nava amiral a Flotei a șasea operative din cadrul Forțelor Navale ale SUA. Aceasta este destinată pentru conducerea și coordonarea acțiunilor Forțelor Navale. La bordul navei sunt amplasate numeroase sisteme de cercetare radioelectronică, precum și de monitorizare a situației aeriene, de la suprafața apei și subacvatice, care lucrează în sprijinul navelor de luptă. Nava poate transmite și recepționa cantități mari de date, în orice punct al globului, prin canale de comunicații securizate. Toate acestea le permit comandanților americani să primească în mod oportun informațiile de cercetare și de sprijin operativ accesibile Forțelor Navale ale SUA.

Pe 30 octombrie, în Marea Neagră a intrat și distrugătorul USS Porter al Forțelor Navale americane, care este dotat cu rachete de croazieră Tomahawk. După cum a informat CNCA, militarii ruși au început imediat monitorizarea acțiunilor acestuia. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Intrarea navei USS Mount Whitney în Marea Neagră a fost confirmată și de sursele locale turcești de pe Twitter, care au publicat fotografii cu trecerea navei prin Strâmtoarea Bosfor.

1

Începând din 01 noiembrie, nava a efectuat o escală în portul Istanbul.

În prezent, în Marea Neagră se află o grupare navală americană formată din distrugătorul USS Porter, nava de comandament USS Mount Whitney și petrolierul USNS John Lenthall.

Pe lângă monitorizarea celor trei nave americane, FRMN desfășoară o serie de activități de pregătire pentru luptă în contrapartidă. Acestea implică toate cele trei componente ale flotei (navală, aeriană și terestră) și vizează, în special, lupta împotriva navelor adversarului.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s