Un avion american de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon a îndeplinit misiuni specifice la intrarea în Marea Neagră

0

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 04.11.2021, un avion de patrulare antisubmarin de tip P-8A Poseidon a zburat deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

Avionul a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe insula italiană Sicilia. Aceasta a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei.

1

Ulterior, avionul american a coborât în proximitatea Strâmtorii Bosfor, evoluând în mod repetat deasupra unui raion maritim situat la nord de Istanbul.

2

Ținând cont de faptul că, aproximativ în același interval de timp, nava amiral a Flotei a șasea americane, Mount Whitney, a intrat în Marea Neagră, se poate aprecia avionul de patrulare antisubmarin a îndeplinit misiuni specifice în sprijinul acesteia sau a desfășurat exerciții comune cu echipajul navei.

În ultima perioadă, prezența unui avion P-8A Poseidon în zona de intrare în Marea Neagră a navelor americane a devenit deja o procedură specifică a trupelor americane. Aceasta s-a produs și în momentul intrării în Marea Neagră a distrugătorului USS Porter, pe 30 octombrie.

Pe 04 noiembrie, deasupra Mării Negre s-a aflat și un avion-cisternă american de tip KC-135T Stratotanker.  

3

Aeronava, cu numărul de înregistrare 59-1470 și indicativul radio LAGR677, a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei, venind din zona Mării Mediterane. Avionul a evoluat la o altitudine de aproximativ 6.860 de metri, deasupra unui raion maritim situat la sud-est de Varna. 

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s