Avioane ale SUA și NATO au îndeplinit misiuni specifice în spațiul aerian al României

0

Analiză remnmilitaryblog.com

Sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter au informat că, pe 05.11.2021, în spațiul aerian al României s-au aflat un avion NATO de tip E-3A și un avion-cisternă american KC-135R.

Aeronavele au îndeplinit misiuni specifice în apropiere de Constanța și la frontiera dintre România și Republica Moldova.

Avionul AWACS de tip Boeing E-3A (LX-N90447) a venit în România de la Baza Aeriană Geilenkirchen din Germania. Acesta a zburat într-un raion situat la nord-vest de Constanța și pe un culoar aerian până la Bacău.

1

Avionul Boeing KC-135R a venit în România de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava a îndeplinit o misiune de tip AAR (Air-to-Air Refueling) în apropierea graniței cu Republica Moldova.

2

Probabil, misiunile îndeplinite de cele două avioane în spațiul aerian al României sunt legate de prezența în Marea Neagră a unei grupări navale americane, din care fac parte distrugătorul USS Porter, nava de comandament USS Mount Whitney și petrolierul USNS John Lenthall.

3

Cu o zi în urmă, Porter și Mount Whitney au desfășurat un exercițiu comun cu fregata BGS Gordi din cadrul Forțelor Navale ale Bulgariei.

4
Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s