Ucraina estimează că, în lunile următoare, Rusia își va întări prezența militară de-a lungul frontierelor comune

foto

În cadrul unei emisiuni a televiziunii ucrainene, adjunctul ministrului apărării din Ucraina, Anna Malyar, a declarat, pe 04.11.2021, că situația de securitate din țară se află sub control, dar, potrivit unor reprezentanți oficiali ai autorităților ucrainene, în lunile următoare, Rusia își va consolida prezența militară de-a lungul granițelor celor două țări.

Aceasta a subliniat faptul că partea rusă își demonstrează invariabil agresivitatea. În prezent, conform datelor deținute de Ministerul ucrainean al Apărării, la graniță, precum și pe teritoriile republicilor separatiste, se află deja aproximativ 90.000 de militari ruși, iar această cifră este în continuă creștere.

“Ceea ce se întâmplă în aceste zile nu este nimic nou, ci reprezintă un proces tipic pentru războiul care se poartă împotriva noastră, iar prezența armatei ruse este în continuă creștere. Datele pe care ne bazăm astăzi au fost furnizate de serviciile noastre de informații. Odată cu începutul iernii, ar trebui să ne așteptăm la evenimente mult mai grave decât cele discutate astăzi. Rapoartele cercetașilor noștri arată că, în perioada decembrie-ianuarie, prezența armatei ruse va crește în mod activ”, a subliniat Anna Malyar.

Totodată, aceasta a precizat că serviciile de informații ale țării oferă date în timp util despre ceea ce se întâmplă la granițe. Dacă vorbim doar despre situația actuală, atunci nu este de natură să se tragă un semnal de alarmă sau să strige despre catastrofa care se apropie. Dar, în fiecare zi pericolul crește. Tensiunile la graniță cresc constant și nu trebuie să uităm că se duc operațiuni militare împotriva noastră”, a adăugat Malyar.

Pe de altă parte, ea a subliniat că cetățenii Ucrainei încă nu au motive de alarmă, deoarece “guvernul controlează cu atenție situația și este gata să ia măsuri în timp util”.

Cotidianul american The Washington Post a informat recent că Federația Rusă și-a concentrat din nou trupele de-a lungul graniței cu Ucraina. Oficialii din UE și Statele Unite, la rândul lor, și-au exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la rotația echipamentelor militare și a personalului de-a lungul frontierei cu Ucraina.

Însă, la scurt timp după apariția articolului din The Washington Post, departamentul ucrainean al apărării a infirmat aceste informații. Ministerul Apărării al Ucrainei a remarcat brusc că “nu dispune de informații care să confirme mișcarea masivă a Forțelor Armate ale Federației Ruse, concentrarea sau întărirea atipică a acestora în apropierea graniței cu Ucraina”.

Ulterior, compania americană de media Politico a publicat noi fotografii făcute de pe orbită, care ar fi confirmat că Federația Rusă a început din nou să-și concentreze trupele “în apropierea graniței cu un vecin neprietenos”. Jurnaliştii politici au precizat că satelitul a capturat imagini cu împrejurimile oraşului rusesc Yelnya, din Regiunea Smolensk, “nu departe de graniţa cu Ucraina”. Fotografiile au surprins un număr semnificativ de vehicule blindate, piese de artilerie și personal militar. Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse a remarcat că aceasta este “o altă făcătură” și că jurnaliștii occidentali scriu despre apropierea de granița cu Ucraina și ei înșiși oferă imagini cu Regiunea Smolensk, care nici măcar nu are o graniță comună cu Ucraina.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s