Statele Unite au avertizat Europa despre o posibilă începere a ostilităților în Donbas

foto

Potrivit publicației germane Süddeutsche Zeitung, Statele Unite au avertizat Uniunea Europeană și cele trei state lider de pe continentul european că Rusia a concentrat forțe mari la granița cu Ucraina și, în acest fel, ostilitățile din Donbas ar putea izbucni în orice moment.

După cum a informat publicația germană, Washingtonul a transmis Franței, Germaniei, Marii Britanii și serviciului de relații externe al UE un avertisment cu privire la posibila escaladare a conflictului din Donbas. Potrivit americanilor, Rusia se pregătește pentru un atac asupra Ucrainei, dovadă fiind concentrarea de trupe importante la frontiera comună.

Süddeutsche Zeitung a informat că, pentru susținerea ipotezei de pregătire a Rusiei pentru atac, Washingtonul a prezentat mai multe scheme de deplasare a trupelor ruse în apropierea teritoriului Ucrainei, precum și imagini cu unele tabere militare.

Site-ul topwar.ru a combătut aceste informații, acuzând SUA că induce în eroare comunitatea internațională. Jurnaliștii ruși au precizat că, recent, “americanii au descoperit o armată de tancuri lângă granița cu Ucraina și au spus acest lucru cu voce tare întregii lumi”. După cum s-a dovedit ulterior, era vorba despre un instantaneu al unei tabere a armatei ruse de lângă localitatea Yelnya din Regiunea Smolensk, ce se învecinează cu Republica Belarus și nu cu Ucraina. Publicația electronică rusească a ironizat dovezile americane, precizând că, după logica autorităților de la Washinghton, “nu ar fi surprinzător dacă un convoi de tancuri rusești care se va deplasa spre vest undeva în zona Uralilor va fi considerat că merge la granița cu Ucraina”.

Anterior, reprezentanții Moscovei au afirmat că “Rusia are dreptul să-și mute trupele oriunde pe teritoriul său, iar acest lucru nu are nimic de-a face cu invențiile Statelor Unite și ale aliaților săi”.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s