Rusia a dezmințit informațiile privind desfășurarea de activități militare excesive în Peninsula Crimeea

foto crim

Adjunctul șefului delegației ruse la primul comitet al Adunării Generale a ONU, Andrei Belousov, a declarat, pe 06.11.2021, în cadrul unei conferințe de presă, că activitățile militare ale Rusiei în Crimeea nu depășesc nevoile sale defensive, ba chiar se desfășoară în interesul stabilității din regiune.

Acesta a participat, în perioada octombrie-noiembrie, la întâlnirile desfășurate la sediul organizației din New York. Potrivit precizărilor sale, “există încercări de a acuza din nou Moscova de agresiune și ocupație: pe de o parte în Ucraina, pe de altă parte în Gerogia”.

“Am fost acuzați de activitate militară excesivă în Crimeea și în apele adiacente ale Mării Azov și Mării Negre. S-a spus din nou că prezența militară în Crimeea și apele acestor două mări subminează serios securitatea regională, adică europeană, și că reprezintă chiar o amenințare la adresa securității globale”, a subliniat diplomatul rus într-o declarație preluată de agenția de presă RIA Novosti.

Potrivit precizărilor sale, “partea rusă califică aceste informații absolut nefondate”. Belousov a subliniat că prezența militară a Rusiei în peninsulă este legitimă.

“Avem dreptul, ca orice alt stat, să desfășurăm pe teritoriul nostru activitățile militare care sunt necesare pentru protejarea cetățenilor noștri și asigurarea integrității statului. În această activitate, ne ghidăm după principiul apărării suficiente”, a declarat reprezentantul Ministerului de Externe al Rusiei.

El a adăugat că “Ministerul Apărării nu desfășoară nicio activitate care să depășească nevoia de a asigura protecția cetățenilor ruși”.

“Mai mult, este evident faptul că prezența noastră militară în Crimeea, apele adiacente din Marea Neagră și Marea Azov, precum și în Transcaucazia este tocmai un factor de stabilitate, deoarece, judecând după declarațiile autorităților ucrainene și georgiene, aceste două state au rămas ancorate în evaluările lor privind evenimentele din august 2008 din Georgia și din 2014 din Crimeea și estul Ucrainei”, a concluzionat diplomatul rus.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s