Flota rusă din Marea Neagră continuă să desfășoare exerciții pe fondul prezenței în regiune a navelor americane

foto

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a informat că, pe 08.11.2021, două nave și un elicopter antisubmarin au desfășurat activități de căutare și distrugere a submarinelor adversarului convențional.

 “Echipajele navelor mici antisubmarin Yeisk și Kasimov ale FRMN, în compunerea unei grupări navale de asalt, au desfășurat activități de căutare și descoperire a unui submarin, în cooperare cu echipajul unui elicopter de tip Ka-27M. În timpul exercițiului, echipajele navelor, întrebuințând datele proprii și pe cele primite de la elicopter, au căutat și escortat submarinul adversarului, după care au atacat ținta subacvatică, folosind torpile și bombe reactive”, se arată într-un comunicat de presă al flotei, preluat de agențiile Tass și RIA Novosti.

În plus, pe timpul căutării submarinului, echipajele navelor au îndeplinit misiuni de apărare antiaeriană a grupării navale de atac pe timpul traversării mării, executând lansări de rachete antiaeriene și trageri de artilerie asupra unor ținte aeriene.

Exercițiul s-a desfășurat în unul dintre poligoanele maritime din acvatoriul Mării Negre, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor flotei.

Rolul submarinului adversarului a fost jucat de unul dintre submarinele din dotarea FRMN.

În prezent, în Marea Neagră se află două nave aparținând Forțelor Navale americane, respectiv nava de conducere Mount Whitney și distrugătorul Porter, ale căror activități sunt monitorizate de forțe și mijloace din cadrul FRMN. Anterior, Flota a șasea a SUA a anunțat că navele se îndreaptă spre Marea Neagră pentru desfășurarea de operații comune cu aliații și partenerii NATO din regiune. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Navele mici antisubmarin Yeisk și Kasimov aparțin Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN.

Exercițiul desfășurat de acestea a fost organizat pe fondul sosirii navelor americane Mount Whitney și Porter în portul Batumi din Georgia.

Acest lucru demonstrează faptul că, deși partea rusă susține că activitățile desfășurate de forțele FRMN au un caracter planificat, de fapt, exercițiile reprezintă reacții inopinate la acțiunile navelor americane în regiune.  

Surse: tass.ru, ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s