Două bombardiere rusești de tip Tu-22M3 au îndeplinit misiuni de patrulare în spațiul aerian al Republicii Belarus

foto

Ministerul rus al Apărării a informat că, pe 10.11.2021, două bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au îndeplinit misiuni de patrulare în spațiul aerian al Republicii Belarus.

“Bombardierele Tu-22M3 au cooperat cu punctele de conducere ale Forțelor Armate ale Federației Ruse și Republicii Belarus pentru verificarea sistemului de apărare antiaeriană al Statului unional”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Tass.

După cum au anunțat reprezentanții ruși, cele două aeronave au participat la verificarea acțiunilor echipajelor de luptă, care îndeplinesc misiuni de apărare antiaeriană în cadrul Sistemului regional unic de apărare antiaeriană a statului unional format de Federația Rusă și Republica Belarus.

“Verificarea sistemului de apărare antiaeriană s-a desfășurat sub conducerea comandantului Forțelor Aeriene și Trupelor de Apărare Antiaeriană ale Republicii Belarus. Toate misiunile stabilite au fost îndeplinite integral. Ulterior, bombardierele Tu-22M3 au revenit pe aerodromul de dislocare permanentă de pe teritoriul Federației Ruse”, au concluzionat reprezentanții Ministerului rus al Apărării. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Bombardierele Tu-22M3 participante la misiune aparțin Regimentului 52 Aviație de Bombardament – Shaikovka (Regiunea Kaluga) din cadrul Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels (Regiunea Saratov) a Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu cadre din timpul zborurilor, care poate fi vizualizat aici. Din analiza acestuia, rezultă faptul că unul dintre bombardierele Tu-22M3 a avut numărul de bord 35 roșu. De asemenea, în imagini apare și un avion de vânătoare de tip Su-27, cu numărul de bord 52 roșu.

Este interesant de remarcat faptul că aeronava Tu-22M3 cu numărul de bord 35 roșu a participat și la misiunea de patrulare deasupra apelor neutre ale Mării Negre îndeplinită de două bombardiere de acest tip pe 26.10.2021.

Surse: tass.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s