Crucișătorul Moscova și fregata Amiral Essen din cadrul flotei ruse monitorizează direct navele americane din Marea Neagră

foto

Ministerul rus al Apărării a informat, pe 10.11.2021, că nave de luptă din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) monitorizează direct activitățile desfășurate de navele americane aflate în prezent în acvatoriul Mării Negre.

 “Crucișătorul purtător de rachete Moscova și fregata Amiral Essen aparținând FRMN monitorizează direct pe mare acțiunile navelor de luptă americane, care se află în acvatoriul Mării Negre începând din 30 octombrie”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Tass.

Reprezentanții militari ruși au anunțat că în dimineața zilei de miercuri (10 noiembrie), la ora 08.56 (ora Moscovei), distrugătorul purtător de rachete dirijate USS Porter a părăsit portul georgian Batumi. De asemenea, la ora 09.20, din același port a ieșit și nava de conducere USS Mount Whitney. În partea de sud-vest a Mării Negre, se mai află și petrolierul american John Lenthall.

“Acțiunile Forțelor Navale americane desfășurate împreună cu aviația de cercetare și aviația strategică arată scopul real al exercițiului multinațional neplanificat desfășurat în Marea Neagră: pregătirea unui eventual teatru de operațiuni militare, în special pe teritoriul Ucrainei, pentru eventualitatea în care Kievul pregătește o soluție militară pentru situația din sud-estul țării”, au afirmat reprezentanții militari ruși. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Faptul că partea rusă a trimis cele mai importante două nave aflate în prezent în Marea Neagră să monitorizeze direct navele de luptă americane prezente în regiune demonstrează importanța pe care Federația Rusă o acordă situației actuale din această zonă.

Probabil, în perioada următoare, navele americane se vor îndrepta spre alte porturi din Marea Neagră, respectiv Odesa ori Constanța.

Astfel, pentru cel puțin încă o săptămână, situația de securitate din Regiunea Mării Negre va continua să fie tensionată la un nivel fără precedent.  

Surse: tass.ru, ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s