Două bombardiere strategice rusești Tu-160 au simulat lansarea de bombe într-un poligon din Republica Belarus

foto

Ministerul Apărării al Republicii Belarus a publicat un mesaj pe canalul său de pe Telegram, în care a informat că, pe 11.11.2021, în cadrul unui exercițiu comun, două bombardiere strategice rusești de tip Tu-160 au simulat lansarea de bombe într-un poligon de pe teritoriul belarus.

“În prezent, două bombardiere strategice rusești Tu-160 îndeplinesc o serie de misiuni de instrucție și luptă, inclusiv prin simularea lansării de bombe de aviație în poligonul Ruzhansky, fără întrebuințarea de muniție reală”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția rusă Interfax.

În același timp, avioane de vânătoare din cadrul Forțelor Aeriene ale Republicii Belarus au desfășurat mai întâi activități de interceptare a bombardierelor rusești, după care le-au escortat în spațiul aerian național.

“Verificarea forțelor de serviciu, care îndeplinesc misiuni în cadrul Sistemului regional unic de apărare antiaeriană al Statului unional, precum și alte activități în curs de desfășurare, demonstrează disponibilitatea și hotărârea Republicii Belarus și Federației Ruse de a-și asigura în comun securitatea militară, în orice situație, atât în aer, cât și la sol”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Reprezentanții Ministerului Belarus al Apărării au anunțat că zborurile Aviației Strategice din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse în spațiul aerian al Republicii Belarus se vor desfășura pe baze permanente. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Activitățile militare comune dintre Federația Rusă și Republica Belarus, care includ și verificarea sistemului de apărare antiaeriană a Statului unional, au început pe 10 noiembrie. În prima zi a acestora, două bombardiere rusești cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 au îndeplinit misiuni de patrulare în spațiul aerian al Republicii Belarus.

Probabil, exercițiile desfășurate de cele două state sunt legate de criza migrației de la frontierele occidentale ale Republicii Belarus cu cele trei state membre NATO, respectiv Polonia, Lituania și Letonia. În ultimele zile, acestea și-au întărit dispozitivele militare de la granița cu Republica Belarus, pentru a preveni escaladarea tensiunilor.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s