Flota rusă din Marea Neagră are nevoie de maximum 10 ore pentru a distruge Marina și infrastructura de coastă a Ucrainei

1

Potrivit unei surse din cadrul Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Flota rusă din Marea Neagră (FRMN) nu are nevoie de prea mult timp pentru a neutraliza complet Forțele Navale ale Ucrainei și pentru a distruge întreaga infrastructură de coastă. FRMN dispune de tot ceea ce este necesar pentru îndeplinirea unei astfel de misiuni.

După cum a precizat sursa, FRMN va intra în luptă numai în cazul unui atac al Ucrainei asupra Crimeii sau unui alt teritoriu al Federației Ruse. Opțiunea de a ataca prima nu este luată în considerare în Rusia. Potrivit acesteia, în cazul declanșării acțiunilor de luptă, FRMN are nevoie de un interval de timp între 50 de minute și 10 ore pentru a distruge complet navele și vedetele Forțelor Navale ale Ucrainei, precum și toată infrastructura de coastă.

Pentru ducerea acțiunilor pe mare și pe uscat în compunerea flotei se află toate tipurile de unități necesare. Pe teritoriul Republicii Crimeea și în zona Novorossiysk sunt dislocate unități navale, de aviație, de artilerie, de rachete și de tancuri, precum și Trupe de Desant Aerian și Infanterie Marină.

Referindu-se la posibilitatea intrării în război de partea Ucrainei a unei puteri nucleare, în special a SUA sau altor membri NATO, sursa a menționat că aceasta este minimală. Aceasta a reamintit războiul din 2008 cu Georgia, când pe teritoriul acestei țări se aflau instructori și consilieri ai NATO, dar niciuna dintre țările Alianței nu a îndrăznit să intervină în conflict.

Kievul continuă să facă apeluri la statele occidentale pentru a lua partea Ucrainei în cadrul unui posibil conflict cu Rusia. Unii politicieni ucraineni continuă să afirme că, în cazul începerii acțiunilor de luptă, NATO “va sări” să apere Ucraina, cu toate că anterior SUA și UE au anunțat că Kievul nu trebuie să ia în calcul participarea subunităților NATO la ostilități. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, FRMN dispune de 16 platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr, care pot să lovească ținte terestre până la distanțe de aproximativ 1.500 de kilometri. De asemenea, până la sfârșitul acestui an, vor mai fi livrate flotei alte două nave de luptă dotate cu complexul de rachete Kalibr-NK. În același timp, în sprijinul FRMN pot fi aduse rapid încă trei nave cu astfel de capabilități de la Flotila din Marea Caspică.

Ținând cont de faptul că o serie de nave și submarine dotate cu rachete Kalibr se află în misiune în Marea Mediterană sau sunt supuse unor procese planificate de reparații, FRMN poate întrebuința efectiv împotriva Ucrainei cel puțin 10-12 nave de suprafață și submarine, care pot lovi ținte terestre.

În aceste condiții, se poate aprecia că FRMN poate distruge de pe mare orice țintă aflată pe teritoriul Ucrainei, fără să întâmpine prea mare rezistență din partea armatei ucrainene.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s