Fregata Amiral Gorshkov a Flotei ruse de Nord a efectuat o nouă lansare-test a rachetei hipersonice Zircon

foto

Ministerul rus al Apărării a informat că, pe 18.11.2021, a fost efectuată, cu succes, o nouă lansare a rachetei hipersonice Zircon de la bordul fregatei Amiral Gorshkov a Flotei de Nord.

“Lansarea a fost efectuată asupra unei ținte navale aflate în Marea Albă”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Potrivit militarilor ruși, datele de control obiectiv arată că zborul rachetei hipersonice s-a desfășurat în conformitate cu parametrii stabiliți.

“Ținta a fost distrusă printr-o lovitură directă”, au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Lansarea de la bordul fregatei Amiral Gorshkov a fost efectuată în cadrul ciclului final de testare a rachetei hipersonice Zircon.

“La misiunile de asigurare a tragerii și de închidere a raionului în care a avut loc lansarea rachetei au participat nave de suprafață și Aviația navală a Flotei de Nord”, au concluzionat reprezentanții Ministerului Apărării.

Anterior, fregata Amiral Gorshkov a Flotei de Nord a mai efectuat patru lansări ale rachetei hipersonice Zircn. Ultima dintre acestea s-a produs în luna iulie a acestuia an, iar alte trei în octombrie, noiembrie și decembrie 2020.

Pe 04 octombrie, militarii ruși au efectuat și prima lansare-test a rachetei hipersonice Zircon de la bordul submarinului Severodvinsk al Flotei de Nord.

Pe 03 noiembrie, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că testarea rachetei hipersonice Zircon se află în curs de finalizare, aceasta urmând să fie introdusă în dotarea Forțelor Navale în anul 2022.

După cum a informat agenția Interfax, pe 24 august, la forumul tehnico-militar Armata-2021, Ministerul rus al Apărării și corporația Armament tactic de rachete au încheiat un contract pentru livrarea de rachete Zircon.

Pe 08 noiembrie, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a precizat că documentul privind achiziționarea rachetelor Zircon a fost încheiat pe termen lung.   

Comentariu remnmilitaryblog.com: Postul de televiziune Zvezda a prezentat un scurt material video privind testarea rachetei Zircon, care poate fi vizualizat aici. Din analiza acestuia rezultă faptul că lansarea s-a produs pe timp de noapte.

Prin lansarea din 18 noiembrie, specialiștii ruși au început testele de stat ale rachetei hipersonice Zircon, urmând ca aceastea să fie continuate cu o nouă lansare în luna decembrie. În total, sunt planificate cinci lansări asupra unor ținte navale și de coastă. După finalizarea acestora, racheta va fi introdusă în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Surse: militarynews.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s