Un avion britanic de cercetare de tip RC-135W a zburat în proximitatea frontierelor rusești din Marea Neagră

2

Analiză remnmilitaryblog.com                                     

Sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter au informat că, pe 25.11.2021, un avion britanic de cercetare radioelectronică de tip RC-135W Rivet Joint a îndeplinit misiuni de tip ISR (IntelligenceSurveillanceReconnaissance) în proximitatea frontierelor rusești de la Marea Neagră, vizând Peninsula Crimeea și Ținutul Krasnodar.

Avionul Boeing RC-135W Rivet Joint a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava, cu numărul de bord ZZ665 și indicativul radio RRR7220, a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.990 de metri, cu o viteză de circa 750 de kilometri pe oră.

1

Avionul american a îndeplinit misiuni specifice, efectuând mai multe treceri de-a lungul litoralului Ținutului Krasnodar, la sud de Strâmtoarea Kerci, precum și la sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea.

Probabil, aeronava a desfășurat activități de cercetare în sprijinul distrugătorului american Arleigh Burke, care se îndreaptă spre acvatoriul Mării Negre.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s