Flota rusă a început monitorizarea distrugătorului american Arleigh Burke, care a intrat în Marea Neagră

1

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a anunțat că, pe 25.11.2021, Flota rusă din Marea Neagră (FRMN) a început monitorizarea distrugătorului american Arleigh Burke.

“Forțe și mijloace din compunerea FRMN au trecut la monitorizarea acțiunilor distrugătorului purtător de rachete dirijate Arleigh Burke aparținând Forțelor Navale ale SUA, care, pe 25 noiembrie, a intrat în acvatoriul Mării Negre”, se arată într-un comunicat de presă al centrului, preluat de agenția Interfax.

După cum a precizat la rândul său Flota a șasea din cadrul Forțelor Navale americane, distrugătorul Arleigh Burke (DDG051) a intrat joi în Marea Neagră pentru o patrulare obișnuită. Pe timpul prezenței în regiune, nava va desfășura activități comune cu aliații și partenerii din cadrul NATO.

Potrivit evaluărilor Ministerului rus al Apărării, operațiunile navelor de război americane în regiune devin un factor destabilizator, unul dintre obiectivele acestora fiind dezvoltarea militară a teritoriului Ucrainei. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: După câte se pare, SUA încearcă să asigure o prezență navală aproape permanentă în Marea Neagră. Probabil că navele americane se vor roti în zonă la intervale de timp mult mai scurte decât înainte.

Rămâne de văzut faptul dacă Rusia se va mai mulțumi doar să monitorizeze navele americane aflate în Marea Neagră sau va trece la măsuri mai radicale, ce vor implica, între altele, desfășurarea unor activități de amploare în contrapartidă. Probabil că, varianta din urmă este mai plauzibilă.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s