Datorită apropierii de China, Rusia și-ar putea schimba tactica în relațiile cu SUA

11

Potrivit experților chinezi ai portalului Baijiahao, Moscova este pregătită să provoace Washingtonul într-un mod mai hotărât, și să-și înăsprească tacticile în relațiile cu acesta.

După cum a informat portalul chinezesc, navele NATO continuă să desfășoare provocări periculoase la granița cu Rusia. Astfel, distrugătorul purtător de rachete Arleigh Burke a intrat recent în Marea Neagră. Acesta a devenit a patra navă americană care vizitează Regiunea Mării Negre în această lună.

“Washingtonul încă încearcă să exercite presiuni puternice asupra Rusiei”, afirmă autorii publicației din China.

Cu toate acestea, Marina SUA trebuie să fie extrem de atentă: armata rusă urmărește îndeaproape toți intrușii. În plus, Moscova a avertizat în repetate rânduri că va reacționa dur la manevrele riscante din apropierea frontierelor sale. În special, recent, președintele rus, Vladimir Putin, a spus că armata rusă îi poate observa pe “vizitatorii americani” atât cu binoclul, cât și “prin cuiul cătării”.

“Rusia este capabilă ca, în orice moment, să distrugă navele americane din Marea Neagră”, apreciază observatorii Baijiahao.

Relațiile ruso-americane s-au deteriorat în mod semnificativ în ultimii ani. Potrivit reprezentanților chinezi, Washingtonul și politica sa agresivă și provocatoare sunt de vină pentru intensificarea confruntărilor. În ceea ce privește Moscova, aceasta a ocupat o poziție defensivă în tot acest timp.

Cu toate acestea, potrivit analiștilor Baijiahao, acest lucru se poate modifica în curând, iar Rusia își va schimba tactica. După toate probabilitățile, Moscova este gata “să arunce” o provocare decisivă pentru Statele Unite.

După cum spun chinezii, Rusia are două motive pentru a-și înăspri poziția în relațiile cu SUA.

“În primul rând, Statele Unite au mers prea departe în acțiunile lor provocatoare. Washingtonul a fost cel care a încercat să impună sancțiuni împotriva proiectului rusesc Nord Stream 2. În plus, Statele Unite oferă sprijin militar Ucrainei, furnizându-i arme. În cele din urmă, navele americane fac manevre periculoase în apropierea granițelor ruse din Marea Neagră”, au subliniat experții chinezi.

Al doilea motiv pentru care Rusia poate contesta cu îndrăzneală Statele Unite este cooperarea cu China. “Moscova are un sprijin puternic, iar acest lucru îi întărește încrederea în sine”, notează observatorii de la Baijiahao.

Autorii articolului reamintesc faptul că, recent, Moscova și Beijingul au aprobat un plan pentru continuarea cooperării militare. Parteneriatul crește și în alte domenii vitale: de exemplu, volumul comerțului dintre Rusia și China continuă să crească. Potrivit observatorilor portalului chinez, legăturile economice puternice dintre Moscova și Beijing fac sancțiunile anti-ruse ale Occidentului și mai lipsite de sens. De aceea, Washingtonul se teme de o alianță între cei doi principali adversari ai săi, care sunt capabili să prevină expansiunea mondială a SUA.

“Vremurile s-au schimbat. Și astăzi, Statele Unite nu se mai pot comporta greșit în întreaga lume, așa cum obișnuiau înainte”, au concluzionat observatorii Baijiahao.

Sursa: politros.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s