Specialiști militari polonezi: Rusia nu este capabilă să desanteze mai mult de trei batalioane de parașutiști

1

Obeservatorii militari polonezi vorbesc despre “o întărire serioasă a mușchilor” Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse. În același timp, aceștia văd și existența unor constrângeri serioase, care nu vor permite, dacă va fi necesar, întrebuințarea forțelor aeropurtate la capacitate maximă.

În principal, este vorba despre situația Aviației Militare de Transport. La dispoziția Comandamentului Aviației Militare de Transport se află aproximativ 11 escadrile de aeronave Il-76MD și Il-76MD-90A (circa 100 de avioane), o escadrilă de An-24 (aproximativ 10 unități), o escadrilă de An-22 (cinci aeronave) și o escadrilă de An-26 și An-72 (aproximativ 10 avioane). Încă șapte escadrile sunt echipate cu avioane An-2, care sunt potrivite numai pentru antrenamentul individual privind salturile cu parașuta.

“În aceste condiții, numai aproximativ 100 de avioane Il-76 vor putea fi folosite pentru executarea unei operații serioase de desant-asalt”, se arată într-un articol al publicației Defence24.

După cum au explicat specialiștii polonezi, acest tip de aeronavă, poate primi la bord, în funcție de echipamentul individual al parașutiștilor, aproximativ 100 și câteva zeci de militari. Însă, Trupele de Desant Aerian ale Federației Ruse au nevoie de o încărcare masivă a aeronavelor cu mașini de luptă și alte tipuri de vehicule. Avionul Il-76 poate ambarca trei mașini de luptă pe platforme de parașute.

“Desigur, este posibil să se realizeze diverse combinații, dar este clar că, la o singură trecere, întreaga Aviație Militară de Transport nu este capabilă să deplaseze o divizie de desant-asalt. Se poate presupune că Forțele Aeriene sunt capabile ca, la un singur zbor, să desanteze nu mai mult de trei batalioane de desant întărite”, consideră autorul articolului.

Potrivit acestuia, batalionul întărit va include nu numai sisteme de lovire, ci și mașini de conducere și comunicații, sprijin de artilerie, adică aproximativ 60-75 de vehicule, pentru transportul cărora vor fi necesare 20-25 de avioane Il-76. De asemenea, pentru deplasarea a circa 400 de militari ai batalionului mai sunt necesare trei avioane.

“În concluzie, se poate aprecia că întreaga flotă de avioane rusești de tip Il-76 poate să desanteze doar trei grupuri tactice de nivel batalion”, a spus specialistul polonez.

2

Acesta consideră că lipsa unei flote serioase de avioane a dus la faptul că, în cele din urmă, accentul s-a mutat pe desantarea brigăzilor și diviziilor de asalt cu elicopterele. În Rusia există multe astfel de mijloace aeriene și sunt produse în continuare într-un număr relativ mare. Cu toate acestea, în cazul folosirii elicopterelor, adâncimea desantării scade. Potrivit autorului, plasarea mai apropiată a liniei frontului în timpul desantării cu elicopterele a determinat conducerea armatei să întroducă tancuri în dotarea Trupelor de Desant Aerian. Acestea pot ajunge rapid în zona de luptă și pot sprijini desantul.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s