Forțele Aerocosmice ale Rusiei vor primi în 2022 noi avioane dotate cu rachete hipersonice

1

În cadrul unui interviu acordat publicației Krasnaya Zvezda și publicat în ediția din 29.11.2021, locțiitorul comandantului-șef al Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, Andrei Yudin, a declarat că, în anul 2022, vor fi primite în înzestrare peste 200 de unități de tehnică de aviație, inclusiv cu armamente hipersonice de perspectivă.

“În cadrul comenzii de stat pentru apărare, în anul 2022, este planificată achiziționarea a peste 200 de unități de armamente, tehnică militară și specială pentru Forțele Aerocosmice, ceea ce va permite atingerea unui procent de 89% în ceea ce privește tehnica nouă și modernizată”, a spus Yudin.

“De asemenea, ne va permite introducerea în serviciul de luptă a tehnicii de perspectivă, inclusiv a celei dotate cu armamente hipersonice”, a adăugat acesta.

Locțiitorul comandantului-sef al Forțelor Aerocosmice a precizat că, în acest an, Forțele Aerocosmice trebuie să primească peste 250 de unități de tehnică, între care avioane de vânătoare de generația a cincea Su-57, avioane de vânătoare multirol Su-35S, elicoptere Mi-28NM și Ka-52, precum și avioane de instrucție DA-42T.

Trupele ruse vor primi, de asemenea, sisteme de rachete antiaeriene S-350, S-400 și Pantsir-S, rachete-purtătoare Angara sau aparate cosmice cu destinație militară.

“În prezent, are loc faza activă a livrărilor de armamente la trupe, în așa fel încât, până la sfârșitul anului, să se ajungă la un procent de 87% de echipamente moderne”, a declarat Yudin.

Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse dispun în prezent de un singur complex de aviație hipersonic. Este vorba despre MiG-31K cu racheta Kinzhal, capabilă să depășească o viteză de 10 Mach și să distrugă ținte la distanțe de peste 2.000 de kilometri. Potrivit datelor oficiale, începând de la sfârșitul anului 2017, 10 avioane de vânătoare MiG-31K Kinzhal se află în serviciul de luptă experimental în Regiunea Militară Sud.

După cum a declarat vicepremierul rus, Yuri Borisov, pe 17 septembrie 2021, Rusia a avansat foarte mult în ceea ce privește crearea de arme hipersonice și de arme bazate pe noi principii fizice.

“De mulți ani, încercăm să ajungem din urmă și să fim la egalitate cu dezvoltarea armelor de vârf din țările occidentale. Și pentru prima dată, am reușit chiar să le depășim în ceea ce privește crearea de arme hipersonice”, a spus Borisov.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s