Rusia a desfășurat exerciții cu complexele de rachete de coastă pe fondul prezenței în Marea Neagră a distrugătoruluii USS Arleigh Burke

1

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 29.11.2021, militarii ruși au desfășurat exerciții pe litoralul Mării Negre cu complexe de rachete antinavă Bal și Bastion, pe fondul prezenței în regiune a distrugătorului Arleigh Burke din cadrul Forțelor Navale ale SUA.

La activitățile de pregătire pentru luptă au participat divizioanele de rachete de coastă Bal și Bastion dislocate pe teritoriul Peninsulei Taman. Exercițiile au inclus lansări electronice de rachete.

“Echipajele complexelor mobile de rachete antinavă Bal și Bastion aparținând marii unități de rachete și artilerie a FRMN au desfășurat exerciții de distrugere a navelor adversarului convențional în acvatoriul Mării Negre”, se arată într-un comunicat de presă al flotei, preluat de agenția Interfax.

Potrivit declarațiilor militarilor, pe parcursul exercițiilor, complexele de rachete au executat un marș către raioanele de poziție, au descoperit țintele de suprafață, le-au identificat și au început să le escorteze.

“În etapa finală, complexele de rachete au fost aduse în stare de întrebuințare în luptă și au îndeplinit algoritmi de acțiune privind executarea unor atacuri asupra adversarului convențional, cu schimbarea ulterioară a poziției de start, pentru efectuarea unui nou atac. Distrugerea țintelor navale au fost executată de echipele din instalațiile de lansare prin efectuarea lansărilor electronice de rachete”, au precizat reprezentanții Statului major al FRMN.

“Exercițiul s-a desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor FRMN”, au concluzionat aceștia.

Complexul de rachete de coastă antinavă Bastion, produs de NPO Mashinostroyenia din cadrul corporației Armament tactic de rachete, este destinat pentru apărarea litoralului maritim și distrugerea navelor de suprafață din diverse clase și de diferite tipuri. Complexele Bastion sunt desfășurate în cadrul tuturor flotelor aparținând Forțelor Navale ale Federației Ruse. Acestea întrebuințează rachete de tip Onyks, cu o bătaie de până la 500 de kilometri.

Complexul de rachete Bal, care face parte din compunerea Trupelor de Apărare de Coastă, este destinat pentru apărarea apelor teritoriale, bazelor navale, obiectivelor de infrastructură de coastă, precum și pentru apărarea antidesant a litoralului. Complexele Bal sunt dotate cu rachete antinavă H-35 (3M24). Bătaia acestora este de 120 de kilometri cu racheta H-35E și de 260 de kilometri cu racheta H-35U. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Complexele de rachete Bal și Bastion participante la exerciții aparțin Brigăzii 11 Rachete și Artilerie de Coastă – Anapa din cadrul Corpului 22 Armată – Simferopol al FRMN.

În structura brigăzii se află câte un divizion de rachete dotat cu complexe mobile Bal și Bastion, precum și un divizion de artilerie, în înzestrarea căruia se află complexe de coastă de tip Bereg.

Distrugătorul USS Arleigh Burke a intrat în Marea Neagră pe 25 noiembrie. Trebuie menționat faptul că, spre deosebire de începutul lunii noiembrie, când în Marea Neagră s-au aflat trei nave americane, respectiv distrugătorul Porter, nava de conducere Mount Whitney și petrolierul John Lenthall, situația de securitate este mult mai calmă în prezent. În primul rând, acest lucru se datorează faptului că distrugătorul american nu a mai desfășurat exerciții cu bombardiere strategice, iar numărul avioanelor de cercetare și cu alte destinații aparținând SUA și NATO prezente în zona Mării Negre este mult mai redus.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s