În cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse au fost formate mari unități centrate pe rețea

1

Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 01.12.2021, citând surse din mediul militar, că în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse au apărut o serie de mari unități capabile să desfășoare operații la scară largă centrate pe rețea.

Principiul “centrat pe rețea” presupune ca toți participanții la o operație de luptă să facă parte dintr-o rețea unică de transmitere a datelor, ceea ce face posibilă obținerea superiorității informaționale și de comunicații asupra adversarului.

După cum a declarat unul dintre interlocutorii agenției, mai multe mari unități au primit deja un set complet al sistemului întrunit de conducere la nivel tactic (ESU TZ), creat de concernul Sozvezdiye.

“Un astfel de complet permite integrarea în cadrul sistemului de cercetare și asalt a conducerii marii unități, mijloacelor de cercetare, tehnicii blindate, artileriei, mijloacelor de apărare antiaeriană, dronelor, precum și a personalului, cu ajutorul complexelor Strelets și a echipamentului de tip Ratnik”, a spus sursa.

O altă sursă a adăugat faptul că terminalele ESU TZ, care sunt instalate pe armamente, tehnica militară și specială, permit desfășurarea operațiilor centrate pe rețea. În acest fel, marile unități pot face schimb de date “într-un mod de timp aproape real”. Potrivit precizărilor acesteia, recent, divizia Vistula a fost echipată cu un set ESU TZ.

După cum au informat interlocutorii agenției, în prezent, terminalele ESU TZ sunt instalate pe tancurile T-14 Armata și T-90 Proryv, instalațiile de artilerie autopropulsate Msta-S, sistemele de aruncătoare de flăcări Tosochka, sistemele reactive cu foc în slavă Tornado, dronele Orlan, diverse mașini de comunicații și puncte de comandă mobile, precum și pe complexe de rachete antiaeriene Tor și Buk-M3.

“În timpul exploatării sistemului, este planificată dotarea categoriilor de tehnică cu terminale ESU TZ în cadrul lucrărilor de modernizare a acestora”, au spus sursele.

Anterior, Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest a informat că divizia Vistula a primit în dotare ESU TZ, dar numărul de complete nu a fost menționat.

ESU TZ, dezvoltat de concernul Sozvezdiye din cadrul corporației Roselektronika, oferă posibilitatea creării unei rețele unice, ale cărei informații pot fi folosite de echipajul oricărui vehicul sau unități de luptă, prin intermediul unui terminal special.

În acest fel, conducerea primește informații maximale despre câmpul de luptă în ansamblu și despre starea unităților de luptă individuale. De exemplu, pe ecranele terminalelor pot apărea planurile electronice ale terenului, unde vor fi afișate în dinamică trupele proprii și forțele de cercetare ale inamicului, imagini din sistemul de ochire al unui obuzier aflat la zeci de kilometri de punctul de comandă sau materiale video de la drone. Sistemul ESU TZ mai este denumit și “Internetul militar”. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Divizia Vistula este Divizia 3 Infanterie Moto din cadrul Armatei 20 arme întrunite – Voronezh a Regiunii Militare Vest. Statul major al diviziei este dislocat în localitatea Valuyki, iar structurile din compunerea acesteia (regimente, batalioane și companii) la Valuyki, Boguchar și Soloti.

Probabil că, sistemul ESU TZ a fost introdus și în dotarea altor brigăzi și divizii, în special din Regiunile Militare Vest și Sud.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s