Două avioane americane de cercetare au îndeplinit misiuni deasupra apelor neutre ale Mării Negre

0

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 03.12.2021, deasupra Mării Negre s-au aflat un avion american de cercetare radioelectronică de tip RC-135V, precum și avionul experimental de cercetare radioelectronică Challenger 650 ARTEMIS al Forțelor Aeriene ale SUA dislocat în România.

1

Avionul Boeing RC-135V Rivet Joint a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava, cu numărul de bord 63-9792 și indicativul radio OLIVE92, a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.760 de metri, cu o viteză de circa 807 kilometri pe oră.

2

Avionul american a îndeplinit misiuni specifice, efectuând mai multe treceri de-a lungul litoralului Ținutului Krasnodar, la sud de Strâmtoarea Kerci, precum și la sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea. Acesta s-a apropiat de apele teritoriale ale Federației Ruse la o distanță de 20 de kilometri (la sud de Peninsula Crimeea).

3

Trebuie remarcat faptul că aeronava și-a schimbat indicativul deasupra Mării Negre în HOMER59. Pe timpul traversării mării, aceasta a fost realimentată în aer.

4

Aeronava Bombardier Challenger 650 ARTEMIS, cu numărul de bord N488CR și indicativul radio BRIO68, a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu. 

5

Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.300 metri cu o viteză de circa 765 de kilometri pe oră.

6

Avionul a zburat în zona centrală a Mării Negre, după care a intrat în spațiul aerian al Georgiei.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s