Ucraina în centrul negocierilor dintre președinții Federației Ruse și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden

11

Analiză remnmilitaryblog.com

În cursul săptămânii viitoare, președinții Federației Ruse și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden, urmează să aibă o convorbire video, în care, se pare că subiectul principal va viza situația din Ucraina. Analiștii politici estimează că această temă va acoperi și întreaga agendă a relațiilor dintre SUA și Rusia în viitorul apropiat.

Subiectul continuă să fie analizat, în același timp, și de presa internațională, care vorbește despre concentrarea trupelor rusești la frontiera cu Ucraina și de scenariile posibile privind o eventuală intervenție militară a Rusiei pe teritoriul ucrainean.

Astfel, cotidianul american The Washington Post a publicat o hartă cu zonele în care au loc concentrările de trupe ruse. Potrivit acestuia, Rusia plănuiește o ofensivă în săptămânile următoare și, în acest scop, pregătește un dispozitiv de aproximativ 175.000 de militari, care va include aproximativ 100 de grupuri tactice de nivel batalion.

2

Un articol similar a apărut și în cotidianul german Bild, care a publicat o hartă cu planul ofensivei rusești împotriva Ucrainei. Aceasta ar putea să înceapă în ianuarie 2022. Publicația germană arată că atacul este imminent, deși recunoaște că la Kremlin nu a fost luată încă o decizie finală. Ostilitățile ar urma să fie declanșate simultan din sudul, estul și nordul Ucrainei.

1

Potrivit publicației ucrainene Strana, și Kremlinul a început să-și înăsprească retorica. Moscova a început în ultimele zile să acuze Ucraina că pregătește o ofensivă în Donbas. În același timp, Rusia afirmă în mod clar că va interveni dacă se va întâmpla acest lucru. Adică, autoritățile de la Kremlin au început și ele să sugereze că situația este aproape de război.

Președintele Vladimir Putin a declarat recent că singura alternativă este reprezentată de acordarea unor garanții că Ucraina nu va fi primită în NATO și se va opri militarizarea acesteia.

Acesta este și punctul din care vor porni negocierile de săptămâna viitoare dintre președinții Rusiei și SUA.

Va accepta Joe Biden solicitările părții ruse? Din semnalele existente în prezent se pare că nu.

Reprezentanții NATO au declarat deja că Rusia nu va avea niciun cuvânt de spus în ceea ce privește aderarea Ucrainei la Alianță. Biden însuși a precizat zilele trecute că nu acceptă nicio linie roșie din partea Rusiei privind Ucraina.

Toate acestea însă sunt declarații făcute pentru public și de dragul ridicării mizelor la viitoarele negocieri. Cum vor decurge lucrurile se va vedea începând de săptămâna viitoare. Foarte probabil, se va găsi un compromis, în care fiecare dintre părți va lăsa ceva și va primi altceva în compensație. Așa s-a întâmplat întotdeauna în istoria relațiilor dintre SUA și URSS, respectiv Rusia. Cel care va pierde, va fi cu siguranță Ucraina.

Sursa: diana-mihailova.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s