ARTEMIS din nou deasupra Mării Negre. Vizată – Peninsula Crimeea

11

Analiză remnmilitaryblog.com

Sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter au informat că, pe 04.12.2021, avionul experimental de cercetare radioelectronică Challenger 650 ARTEMIS al armatei americane dislocat în România a îndeplinit o nouă misiune specifică deasupra apelor neutre ale Mării Negre.  

Aeronava Bombardier Challenger 650 ARTEMIS, cu numărul de bord N488CR și indicativul radio BRIO68, a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu. 

1

Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.815 metri cu o viteză de circa 585 de kilometri pe oră.

Avionul a zburat la sud-vest și sud-est de Peninsula Crimeea, apropiindu-se la o distanță de 61 de kilometri de frontiera maritimă a Federației Ruse (la sud-vest de Sevastopol).

Probabil, misiunea de tip ISR (IntelligenceSurveillanceReconnaissance) a fost efectuată în sprijinul distrugătorului american USS Arleigh Burke, care se află în Marea Neagră din 25 noiembrie.

Trebuie remarcat faptul că prezența navei în regiune este una extrem de discretă. Deși aceasta a intrat în Marea Neagră de mai bine de o săptămână, informațiile despre activitățile sale lipsesc cu desăvârșire. Singurul lucru cunoscut este că distrugătorul american a efectuat o escală în portul Burgas din Bulgaria. 

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s