Zboruri cu repetiție: Două avioane americane de cercetare din nou deasupra Mării Negre

0

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 05.12.2021, deasupra Mării Negre s-au aflat din nou un avion american de cercetare radioelectronică de tip RC-135V, precum și avionul experimental de cercetare radioelectronică Challenger 650 ARTEMIS al Forțelor Terestre ale SUA dislocat în România.

Avionul Boeing RC-135V Rivet Joint a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava, cu numărul de bord 63-9792 și indicativul radio HOMER79, a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.600 de metri, cu o viteză de circa 790 de kilometri pe oră.

11

Avionul american a îndeplinit misiuni specifice, efectuând mai multe treceri de-a lungul litoralului Ținutului Krasnodar, la sud de Strâmtoarea Kerci, precum și la sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea.

1

Aeronava Bombardier Challenger 650 ARTEMIS, cu numărul de bord N488CR și indicativul radio BRIO68, a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.665 metri cu o viteză de circa 830 de kilometri pe oră.

Avionul a zburat în zona centrală a Mării Negre, după care a intrat în spațiul aerian al Georgiei.

2

Trebuie precizat faptul că cele două avioane americane au efectuat zboruri similare și pe 03.12.2021. În plus, ARTEMIS s-a aflat deasupra Mării Negre și pe 04.12.2021. De această dată, avionul a zburat la sud-vest și sud-est de Peninsula Crimeea, apropiindu-se la o distanță de 61 de kilometri de frontiera maritimă a Federației Ruse (la sud-vest de Sevastopol).

Probabil, misiunile de tip ISR (IntelligenceSurveillanceReconnaissanceau fost efectuate în sprijinul distrugătorului american USS Arleigh Burke, care se află în Marea Neagră din 25 noiembrie.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s