Întâlnire de gradul zero F-35 versus Su-30SM: Pilotul NATO a solicitat sprijinul psihologilor

1

Pe 05.12.2021, cotidianul rus Izvestia a semnalat faptul că militarii din cadrul NATO se plâng adesea de manevrele armatei ruse, care se desfășoară periculos de aproape de navele și aeronavele Alianței.

Astfel, în luna iunie 2021, după întâlnirea unui avion invizibil F-35 al Forțelor Aeriene italiene și o aeronavă rusească de tip Su-30SM, pilotul NATO a avut nevoie de ajutorul unui psiholog.

Potrivit declarațiilor pilotului italian, cu indicativul Falco, un avion de luptă rus i-a interceptat aeronava, în timp ce patrula în spațiul aerian situat deasupra Mării Baltice. Pilotul rus a început să efectueze manevre periculoase și a folosit mijloacele de război electronic, dezactivând o parte din sistemele de la bordul avionului F-35.

“Eram la limită. Frica m-a cuprins atât de tare, încât mi-a ajuns până la vârful degetelor de la picioare. Am înțeles că pilotul rus îmi testa capacitățile și capabilitățile aeronavei mele, impunând lupta corp la corp. Numai la gândul ăsta, lacrimile au început să-mi curgă spontan. Mi-am amintit de logodnica și de fratele meu, care mă însoțiseră într-o călătorie de afaceri în urmă cu o lună”, a povestit pilotul italian într-un material prezentat de postul REN TV.

La revenirea pe aerodrom, psihologul bazei l-a diagnosticat cu “o criză de nervi”. Pilotul a fost suspendat și a fost trimis acasă.

În anul 2017, pilotul unui alt avion de luptă rusesc de tip Su-30 “a privit” literalmente în compartimentul de marfă al unui avion militar de transport Il-76 chiar în aer. Videoclipul acestei manevre fantastice a strâns milioane de vizualizări pe Internet. Câteva zile mai târziu, pilotul unui avion american F-15 a încercat să repete trucul, dar nu a reușit să zboare atât de aproape de avionul de transport. Chiar și în SUA încercarea acestuia a fost denumită “un plagiat patetic”.

Potrivit pilotului militar clasa I Vladen Rusanov, o astfel de manevră poate fi efectuată de orice avion de vânătoare rusesc, indiferent de marcă: Mig-29, Su-27, Su-30, Su-35, Su-37, Su-47, Su-57. “Totul ține de pilot”, a subliniat acesta.

“Este vorba despre o manevră liniștită. Sunt convins că toți piloții noștri pot face acest lucru în siguranță și fără consecințe. Aceștia sunt pregătiți atât teoretic, cât și practic”, a precizat Rusanov.

La începutul lunii februarie 2021, un avion rusesc de tip Su-24 “a speriat” echipajul distrugătorului american Donald Cook, aflat în apele internaționale ale Mării Negre. Bombardierul a zburat la aproximativ 100 de metri de navă.

Sursa: iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s