ARTEMIS la datorie. Avionul american de cercetare dislocat în România a zburat din nou deasupra Mării Negre  

0

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 07.12.2021, avionul experimental de cercetare radioelectronică de tip Challenger 650 ARTEMIS al Forțelor Terestre americane dislocat în România a îndeplinit misiuni de tip ISR (IntelligenceSurveillanceReconnaissance) deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

Aeronava Bombardier Challenger 650 ARTEMIS, cu numărul de bord N488CR și indicativul radio BRIO68, a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.820 metri cu o viteză de circa 790 de kilometri pe oră.

2

Este deja pentru a cincea zi consecutiv în care avionul Challenger 650 ARTEMIS zboară deasupra Mării Negre. Acesta a îndeplinit misiuni în proximitatea frontierelor rusești pe 03, 04, 05 și 06 decembrie, vizând Peninsula Crimeea, dar și bazele militare rusești din Abhazia și Osetia de Sud. În două rânduri, acesta a intrat și în spațiul aerian al Georgiei.

1

Probabil, avionul american de cercetare a îndeplinit misiuni în sprijinul distrugătorului american USS Arleigh Burke, care se află în Marea Neagră din 25 noiembrie. În același timp, acesta monitorizează mișcările de trupe rusești în Regiunea Mării Negre, pe fondul suspiciunilor potrivit cărora Federația Rusă concentrează trupe în apropierea frontierei cu Ucraina, urmând să declanșeze o ofensivă pe teritoriul ucrainean, în termen de câteva săptămâni. 

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s