Avioane de vânătoare Su-30SM din Federația Rusă și Republica Belarus au patrulat din nou de-a lungul frontierei belaruse

foto

Avioane de vânătoare rusești au reapărut în spațiul aerian al Republicii Belarus. Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Apărării din Belarus, pe 07 decembrie 2021, a fost îndeplinită o nouă misiune comună de patrulare.

După cum rezultă dintr-un comunicat de presă postat pe contul oficial de Twitter al Ministerului Apărării din Republica Belarus, avioane de vânătoare de tip Su-30SM din cele două state au efectuat patrule comune de-a lungul graniței de stat a republicii. În acesta se subliniază faptul că piloții celor două țări au demonstrat o mare pricepere în îndeplinirea misiunilor de luptă.

Aceasta nu este prima patrulă comună a avioanelor de vânătoare rusești și belaruse. Începând din luna noiembrie, avioanele rusești au fost acceptate în mod permanent în spațiul aerian al Republicii Belarus. Decizia privind zborurile comune a fost luată pe fondul dislocării de forțe și mijloace ale NATO la granițele cu Republica Belarus, după declanșarea crizei migrației.

Pe lângă avioanele de vânătoare rusești, pe cerul de deasupra Republicii Belarus au apărut și bombardierele cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 și bombardierele strategice purtătoare de rachete Tu-160. Acest fapt a provocat o reacție violentă la Kiev, unde autoritățile s-au plâns de acest lucru la americani.

Trebuie menționat faptul că, recent, relațiile dintre Republica Belarus și Ucraina s-au deteriorat complet, mai ales după declarațiile lui Lukașenko despre recunoașterea efectivă a Crimeii ca fiind rusă și susținerea Rusiei în cazul ostilităților cu Ucraina. Kievul l-a amenințat deja pe președintele belarus cu acțiuni de răzbunare „complete”.

Anterior, Lukașenko a anunțat desfășurarea de exerciții comune planificate ale Rusiei și Belarusului la granița cu Ucraina. Acestea se vor desfășura în două etape, prima dintre ele urmând să înceapă iarna aceasta.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s