Flota rusă din Marea Neagră desfășoară activități de pregătire a desantului maritim

foto

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 07.12.2021, echipajele navelor mari de desant Cezar Kunikov și Novocherkask au desfășurat, la Sevastopol, un exercițiu de ambarcare a tehnicii și personalului unor subunități de infanterie marină.

“Infanteriștii marini au îndeplinit misiuni de ambarcare pe navele mari de desant ale FRMN, cu respectarea normativelor de timp stabilite. În total, la bordul navelor au fost ambarcate 20 de unități de tehnică militară și specială din dotarea subunitățilo de infanterie marină”, se arată într-un comunicat de presă al Statului major al flotei, preluat de agenția Interfax.

Exercițiul a fost executat în poligonul de pregătire al Infanteriei Marine din Golful Kazachya din Sevastopol.

“În etapa următoare a exercițiului, echipajele navelor și subunitățile de infanterie marină vor efectua debarcarea desantului maritime în poligonul intercategorii din Opuk, din Peninsula Crimeea”, au menționat reprezentanții FRMN.

Potrivit precizărilor acestora, exercițiul are un caracter planificat și se desfășoară în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor flotei. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Forțele participante la exercițiu aparțin Brigăzii 810 Infanterie Marină și Brigăzii 197 Nave de Desant, ambele dislocate la Sevastopol.

Este posibil ca activitățile de instrucție să facă parte dintr-un plan de pregătire a trupelor ruse pentru o eventuală intervenție militară împotriva Ucrainei.

Potrivit informațiilor furnizate de presa americană și europeană, ofensiva rusească, programată pentru sfârșitul lunii ianuarie 2022, ar include și debarcarea desantului maritim la Odesa.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s