O serie de state membre NATO din estul Europei se tem că ar putea să fie atrase într-un conflict în Ucraina

foto

La ora 18:00, ora Moscovei, este programată începerea convorbirilor dintre Vladimir Putin și Joe Biden în format de videoconferință. Unul dintre subiectele principale pe care liderii celor două state urmează să le discute va fi reprezentat de situația din Ucraina. Chiar înainte de începerea oficială a negocierilor, presa, experții și cetățenii obișnuiți ai țărilor străine au făcut o serie de previziuni privind cursul și posibilul rezultat al acestora.

O atenție deosebită este acordată negocierilor în țările din Europa de Est. Motivul constă în faptul că pentru țările acestei regiuni, problema relațiilor dintre Statele Unite și Rusia pe fondul a ceea ce se întâmplă în Ucraina este extrem de importantă, chiar existențială. Țările din Europa de Est, care au devenit anterior membre NATO, se tem acum că ar putea fi atrase într-un conflict armat în Ucraina.

„Salvarea” pentru acestea este reprezentată de articolul din Charta Alianței, care nu impune membrilor NATO să participe la războaiele care se desfășoară pe teritoriul țărilor terțe. Dar, membrii NATO din estul Europei sunt îngrijorați de faptul că, în principiu, acest articol nu i-a oprit niciodată pe conducătorii blocul militar să adopte decizii controversate.

În publicația bulgară Facts (Fapte), cititorii și-au dat cu părerea în ceea ce privește liniile roșii pe care Vladimir Putin și Joe Biden și le vor trasa unul altuia, precum și oportunitățile disponibile pentru evitarea unei confruntări militare în Ucraina.

Între altele, cititorii presei bulgare se tem exact de lucrurile prezentate mai sus, respectiv posibilitatea implicării Bulgariei într-un conflict armat în Ucraina. Opinii similare au fost exprimate și de cetățeni obișnuiți din Slovacia, Ungaria și Republica Cehă, toate state membre NATO.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s