Două avioane de cercetare americane și unul britanic au îndeplinit noi misiuni de tip ISR deasupra Mării Negre

0

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 09.12.2021, deasupra Mării Negre s-au aflat din nou un avion american de cercetare radioelectronică de tip RC-135V, precum și avionul experimental de cercetare radioelectronică Challenger 650 ARTEMIS al Forțelor Terestre ale SUA dislocat în România. De asemenea, în regiune a îndeplinit misiuni și un avion britanic de cercetare radioelectronică de tip RC-135W.

Cele două avioane americane au avut traiecte aproape similare cu zborurile efectuate pe 06 decembrie.

1

Avionul Boeing RC-135V Rivet Joint a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava, cu numărul de bord 63-9792 și indicativul radio HOMER49, a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.600 de metri, cu o viteză de circa 770 de kilometri pe oră.

2

Avionul american a îndeplinit misiuni specifice, efectuând mai multe treceri de-a lungul litoralului Ținutului Krasnodar, la sud de Strâmtoarea Kerci, precum și la sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea. În raionul localității Soci, aeronava americană s-a apropiat la o distanță de 23 de kilometri de frontiera maritimă a Federației Ruse.

3

Aeronava Bombardier Challenger 650 ARTEMIS, cu numărul de bord N488CR și indicativul radio BRIO68, a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.510 metri cu o viteză de circa 765 de kilometri pe oră.

Avionul a efectuat mai multe treceri de-a lungul litoralului Ținutului Krasnodar și la sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea.

Probabil, misiunile de tip ISR (IntelligenceSurveillanceReconnaissanceau fost efectuate în sprijinul distrugătorului american USS Arleigh Burke, care se află în Marea Neagră din 25 noiembrie.

Trebuie precizat faptul că, începând din 03.12.2021, cel puțin unul din cele două avioane americane s-a aflat zilnic deasupra Mării Negre. Excepție a făcut data de 08 decembrie, când, în schimb, în Marea Neagră a patrulat un avion P-8A Poseidon al Forțelor Navale americane. De asemenea, în regiune s-a aflat și un grup de avioane militare franceze, format din două avioane de vânătoare Mirage-2000 și Rafale, precum și un avion-cisternă C-135. Aeronavele franțuzești au fost escortate deasupra Mării Negre de două avioane de vânătoare Su-27 ale Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Tot pe 09 decembrie, deasupra apelor neutre ale Mării Negre s-a aflat și un avion britanic de cercetare radioelectronică.

Aeronava Boeing RC-135W Airseeker R.1, cu numărul de bord ZZ665 și indicativul radio RRR7210, a decolat de la Baza Aeriană Waddington din Marea Britanie. Aceasta a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Ucrainei. Avionul a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.060 metri cu o viteză de circa 840 de kilometri pe oră.

4

Aeronava a efectuat mai multe treceri la sud-vest și sud-est de Peninsula Crimeea, precum și la sud de Strâmtoarea Kerci. Aceasta s-a apropiat la o distanță de aproximativ 22 de kilometric de frontiera maritimă a Federației Ruse (la sud-vest de Feodosia).

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s