Flota rusă din Marea Neagră continuă să îndeplinească misiuni de transport maritim în cadrul “Expresului sirian”

0

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor locale turcești de pe Twitter, în ultimele ore, mai multe nave de luptă și auxiliare aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au tranzitat Strâmtoarea Bosfor atât în direcția Mării Mediterane, cât și spre Marea Neagră. Cele mai multe dintre acestea au fost nave mari de desant, care îndeplinesc misiuni în cadrul așa-numitului Expres sirian.

Remorcherul de salvare MB-304 a trecut prin Strâmtoarea Bosfor îndreptându-se spre Marea Mediterană. Probabil, nava, care face parte din Detașamentul 145 Nave de Salvare al FRMN, va îndeplini misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din estul Mării Mediterane.

3

Cu puțin timp înaintea remorcherului, prin strâmtoare a trecut și nava mare de desant Cezar Kunikov (număr de bordaj 158), care îndeplinește misiuni de transport maritim pe ruta Novorossiysk (Rusia) – Tartus (Siria), în cadrul așa-numitului Expres sirian.

2

Anterior, strâmtoarea a fost traversată și de nava mare de desant Orsk a FRMN (număr de bordaj 148), care revine la Sevastopol, după o misiune similară către portul Tartus.

4

Expresul sirian durează deja de aproximativ șapte ani, fiind început înaintea declașării operației militare ruse de pe teritoriul Siriei din anul 2015. Acesta asigură transportul de tehnică militară, muniții, echipamente și materiale pentru trupele ruse staționate în cadrul bazelor militare din portul Tartus și de pe aerodromul Khmeimim, precum și pentru trupele guvernamentale siriene. 

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s