India a testat versiunea aeriană a rachetei BrahMos de la bordul unei aeronave de tip Su-30MKI

foto

Potrivit topwar.ru, India a efectuat o nouă testare a versiunii cu bazare aeriană a rachetei BrahMos. Testul a avut loc în poligonul Chandipur din largul coastei Odisha (fostul stat Orissa din estul Indiei, cu ieșire la Golful Bengal).

Pentru testarea rachetei a fost folosit un avion de vânătoare Su-30MKI aflat în serviciul de luptă al Forțelor Aeriene indiene. După cum au informat sursele deschise, India dispune de un total de 255 de aeronave de acest tip.

Racheta supersonică lansată de pe aeronavă a zburat de-a lungul traiectoriei stabilite, confirmându-și caracteristicile tehnice.

Anterior, versiunea aeriană a rachetei BrahMos a fost testată în luna iulie 2021. Aceasta are o bătaie de aproximativ 300 de kilometri și o viteză maximă de circa 2,89 Mach. În continuare, armata indiană vizează creșterea vitezei de zbor a rachetei, dar, deocamdată, este prea devreme pentru a vorbi despre acest lucru.

În anunțul făcut de Ministerul indian al Apărării privind lansarea rachetei se arată faptul că principalele componente ale motorului acesteia au fost dezvoltate de industria militară indiană. Asamblarea rachetelor BrahMos Aerospace are loc la Hyderabad, cu participarea Federației Ruse, în special prin societatea Strela din Orenburg.

Versiunile maritimă și terestră ale rachetei BrahMos, produse în comun de India și Federația Rusă, sunt deja operaționale în cadrul Forțelor Armate indiene. Se așteaptă ca, prin introducerea în dotare a versiunii aeriene, să crească în mod semnificativ capacitatea de luptă a Aviației Militare a Indiei. Această misiune este destul de urgentă pentru autoritățile de la New Delhi, ținând cont de situația dificilă de la frontierele cu Pakistanul și China. 

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s