Amiral britanic: Intervenția militară a Rusiei în Ucraina va fi una fără precedent în ultimii 80 de ani

foto

Șeful Statului Major al Forțelor Armate ale Marii Britanii, amiralul Tony Radakin, consideră că presupusa ofensivă a Rusiei în Ucraina va fi cel mai mare eveniment de acest gen din ultimele opt decenii.

“Cel mai rău scenariu presupune o invazie rusă în Ucraina la o scară nemaivăzută în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial”, a declarat Tony Radakin, citat de Sky News.

Potrivit experților occidentali, Rusia concentrează intens trupe la frontiera cu Ucraina. Este estimată prezența în regiune a peste 100.000 de militari ruși (după anumite surse chiar 175.000), precum și a unor cantități mari de tancuri și alte tipuri de armamente.

Anterior, SUA și-au avertizat aliații europeni că Rusia ar putea decide să invadeze Ucraina în următoarele câteva luni. Președintele american, Joe Biden, a discutat în această săptămână despre situația de la granița ruso-ucraineană cu liderii Franței, Germaniei, Marii Britanii și Italiei.

Între timp, oficialii ruși au negat în mod repetat orice plan pentru o invazie în Ucraina. Atât reprezentanta oficială a Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, cât și purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, au precizat că Moscova nu pregătește niciun atac asupra Ucrainei sau a altei țări. 

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s