Distrugătorul american Arleigh Burke a părăsit Marea Neagră, după o misiune de 19 zile îndeplinită în regiune

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse locale turcești de pe Twitter au informat că, în dimineața zilei de 15.12.2021, distrugătorul USS Arleigh Burke aparținând Forțelor Navale ale SUA a traversat Strâmtoarea Bosfor, în direcția Mării Mediterane.

Nava americană a părăsit astfel acvatoriul Mării Negre după 19 zile petrecute în regiune. Distrugătorul a intrat în Marea Neagră pe 25 noiembrie.

2

Pe timpul șederii în zonă, distrugătorul USS Arleigh Burke a efectuat escale în porturile Burgas din Bulgaria și Constanța din România. De asemenea, acesta a executat exerciții comune cu nave de patrulare aparținând Găzii de Coastă a Poliției de Frontieră din Georgia. După cum au informat reprezentanții georgieni, la activitățile comune de pregătire pentru luptă au participat navele de patrulare Ochamchira, Sukhumi și Dioscuria.

În prezent, în acvatoriul Mării Negre se mai află doar fregata franceză FS Auvergne. Aceasta a traversat Strâmtoarea Bosfor pe 14 decembrie.

Se constată faptul că, în ultimele luni, statele membre NATO neriverane Mării Negre încearcă să mențină o prezență navală permanentă în regiune, în scopul descurajării Federației Ruse. Aceasta din urmă este acuzată că, de câteva săptămâni, concentrează trupe la frontiera cu Ucraina, vizând declanșarea unor acțiuni ofensive împotriva statului ucrainean. 

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s